Artiklar

Skribent: Redaktionen


Köpguide: Delta 29 SW
Köpguide: Delta 29 SW
När svenska Delta Power Boats 2003 lanserade sin första båt, den sportiga Delta 25 SC, tog man ett nytt grepp. Hyttens negativa framruta, förarplatsen centrerad i aktersoffan och gott om muskler i maskinrummet drog blickarna till sig.
Här är Garmin Panoptix All-Seeing Sonar
Här är Garmin Panoptix All-Seeing Sonar
Garmin presenterar nu Panoptix All-Seeing Sonar, ekolods­teknik som ger dig möjlighet att se runt hela din båt i realtid – framåt, bakåt, åt sidorna och under båten – även när du ligger still. Med Panoptix Forward kan du se botten, struktur och fisk som simmar framför din båt i realtid.
TV: Nya Cigarette Marauder SS - värstingarnas vrålåk
TV: Nya Cigarette Marauder SS - värstingarnas vrålåk
Den är 15 meter lång, 2,44 meter bred och god för en hastighet på 225 km/h eller cirka 120 knop. Cigarette Marauder 50 intog platsen som Düsseldorfsmässans absolut fetaste och mest bolmande cigarr.
Tävling: Vad hade polisen för plastbalja?
Tävling: Vad hade polisen för plastbalja?
Nytt nummer ute i butikerna av Vi Båtägare och därmed en ny omgång av båtfrågan. Bängen trålar! Tjuvarna måste ha darrat när polisen dök upp i den här hardtopbåten! I efterhand är det häpnadsväckande att ordningsmakten körde runt i en så pass civil plastbalja, som gjorde 28 knop och knappast var känd för sin sjövärdighet. 2000-talets polisbåt, Stridsbåt 90, gör 50 knop och är nog mer lämpad för uppgiften att fånga tjuvar till sjöss. Vet du vad det är för modell på polisbåten på bilden? Mejla max.carlgren@egmont.se och tävla om en uppblåsbar flytväst från Baltic! Märk mejlet "båtfrågan".
Test: Bavaria Cruiser 46
Test: Bavaria Cruiser 46
Bavaria Cruiser 46 vinner priset European Yacht of the Year 2015 i den stenhårda familjeklassen. De vinner på jämn och hög kvalitet till ett mycket fördelaktigt pris. Det tyska varvets hittills bästa segelbåt kammar hem deras första utmärkelse sedan tävlingen startade.
Båtmotorstölderna minskade under 2014
Båtmotorstölderna minskade under 2014
Under 2014 anmäldes 2 536 båtmotorstölder, vilket är en minskning med cirka 5 procent jämfört med 2013. Det visar Brottsförebyggande rådets statistik för 2014. Anledningen till minskningen sägs vara att fler båtklubbar har anslutit sig till Båtsamverkan samt att polisen har ökat sina kontroller av fordon i hamnarna, det har alltså blivit svårare att föra ut stulna motorer ur landet.
TV: Sealegs - ribben som kör på land med terränghjul
TV: Sealegs - ribben som kör på land med terränghjul
Hjul för stranden och vägen, gummi för vattnet. Sealegs har redan erövrat en stor del av världen med sina hybridgummin. Nu satsar de på att få norra Europa att upptäcka fördelarna med ett terränggående. Sealegs, med säte i Auckland, är idag en av världens ledande tillverkare av högteknologiska amfibiebåtar. Kundgrupperna är privatpersoner, militär och olika räddningsorganisationer och återfinns i 35 länder världen över. På mässan visades nya Sealegs All Terrain som med sina 5,10 meter är en flirt med privatkunderna.
Här är bastun du tar med dig på båten
Här är bastun du tar med dig på båten
I den här bastun från svenska Mobiba kan du basta var du vill och när du vill. I den egna viken, på klippan, bryggan eller klubbholmen.
Alukin fördubblar sin fabriksyta i Norrtälje
Alukin fördubblar sin fabriksyta i Norrtälje
Det går bra för aluminiumbåttillverkaren Alukin just nu. Under 2014 ökade försäljningen med 30 procent och nu möter man den ökade efterfrågan med att köpa grannlokalen i Norrtälje. Ytan för båtproduktionen ökar därmed till det dubbla.
TV: Kolla in världens största båtmässa - Boot Düsseldorf
TV: Kolla in världens största båtmässa - Boot Düsseldorf
Vi spanar in nyheter och trender på Boot Düsseldorf, den största båtmässan i världen bland alla inomhusmässor. Från den 17 till 25 januari kan alla båtentusiaster njuta av en internationell yacht- och vattensportmässa i megaformat. Hela 17 välfyllda mässhallar med över 1650 utställare från mer än 60 länder visar upp allt från megayachter till kanoter, teknik, motorer, utrustning. olika tjänster och marin konst. Hela nio hallar är till bredden fyllda med båtar och yachter, totalt 1 700 stycken. Flera världspremiärer, bland annat av Nimbus 305 Copé, Fjord 48 Open och Pershing 62. Dessutom tar vi en rundtur den galet lyxiga Princess 98.
Retrobåten: Pirat från 1990
Retrobåten: Pirat från 1990
"Konstruerad för att passa all åldrars båtbehov". Så marknadsförde tillverkaren det röda busfröet Pirat vid sjösättningen år 1990. I verkligheten var målgruppen snarare pubertal än i pensionsåldern då broschyren anger farten med 60 hästar till "ej under 40 knop", en klar flört med fartsugna ungdomar. Tonåringen som ville ha en båt kunde dock med fog säga att detta var mer än en leksak. Få andra 4,5 meter korta modeller kan stoltsera med en så hög vindruta och gott vindskydd i sittbrunnen. Det gick också att köpa till ett kapell för att öka komforten. Pirat tillverkades av ett handelsbolag Piratbåtar på Danmarksgatan 30 i Uppsala. Tillverkningen har upphört, men det är möjligt att några exemplar fortfarande finns kvar under presenningar på landbacken.
TV: Här är Seven Marine 627 S - världens största utombordare
TV: Här är Seven Marine 627 S - världens största utombordare
Seven Marine har gjort det igen. Världens största utombordare har blivit ännu större. Seven Marine hade rekordet redan innan med sin motor på 557 hk. Nu hoppar man upp ett snäpp och har lyckats tränga in hela 627 hästar innanför skalet på nya 627 S. Supermotorn presenterades så klart på muskelmotorernas och muskelbåtarnas hemmaplan, Miami International Boat Show. Den nya motorn ska också vara full av ny teknologi och häftiga effekter. Det kanske inte känns som att den svenska marknaden är redo för denna enorma motor, men för alla som kör stora dubbelmontage kanske det här kan vara intressant.
Yamarin har den roligaste båten
Yamarin har den roligaste båten
Yamarin Cross 75 Bowrider har vunnit "Best for fun"-klassen i den europeiska tävlingen Best of Boats 2014.
Nominera Årets gästhamn 2015
Nominera Årets gästhamn 2015
Nu är det dags att utse Årets gästhamn 2015! Var med och nominera och ha chans på riktigt fina priser.
Köpguide: Buster XL
Köpguide: Buster XL
Nya Buster XL ligger precis i kölvattnet på den finska tillverkarens premiummodeller. Inte på något sätt sämre. Bara lite mindre. (Test från 2012)
Vinterförvara i sjön
Vinterförvara i sjön
Att ligga kvar i sjön över vintern kan vara ett sätt att spara både tid och pengar, men det finns en hel del att tänka på.
Så långt kommer du med en Albin 25 för 1000 kronor
Så långt kommer du med en Albin 25 för 1000 kronor
Hur långt kommer du egentligen med bränsle för en tusenlapp med en motorbåt. Vi har räknat ut hur långt och länge olika sorters motorbåtar kan köra under toppfart. Vi räknar här med att bränslet kostar 17 kronor litern. Som nummer fyra ut kommer den mycket vanliga, snåla och långsamma akterruffaren.
Gratis båttester av Buster
Gratis båttester av Buster
Nu är delar av testarkivet på Livetombord.se gratis. Tack Buster som bjuder alla besökare på upplåsta båttester av alla sina båtar. Testerna är tidigare publicerade i Vi Båtägare, Båtnytt och Praktiskt Båtägande. Klicka dig vidare här nere.
TV: Här är Riva Lamborghini
TV: Här är Riva Lamborghini
När Ferruccio Lamborghini 1968 beställde en Riva Aquarama så dög inte de amerikanska V8:orna som satt i. Med dubbla V12:or från Lamborghini i den smäckra träracern, så fick Ferruccio en drömbåt utöver allt annat. Efter att ha nötts av tidens tand och blivit av med sina motorer, har Lamoborghini Rivan åter fått nytt liv och ser efter en topprestaurering ut precis som i nyskick. Och framför allt, med Lamborghinimotorerna på plats igen. En kulturgärning.
Här är de nya navigatorerna från Garmin
Här är de nya navigatorerna från Garmin
Garmin presenterar nu Gpsmap 7400-serien, nya multifunktionsdisplayer med inbyggd 10 Hz GPS/Glonassmottagare och wifi.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida