Artiklar19 tuffa gummibåtar
Kärt barn har många namn. Men en sak är klar, med en "gummimunk" i aktern eller på släp är det upplagt för så många roliga timmar och turer på vatten
Stora båtar för små plånböcker. Bättre begagnat
Det behöver inte kosta en förmögenhet att ta med familjen ut på sjön över veckoslutet. För runt 100.000 kronor får du en rejäl begagnad cabinbåt idag. Det är en utmärkt plattform för snabba utflykter och enstaka övernattningar. Vi tittar närmare på tre gamla klassiker.
Crescent 480 Gemini, dilemmat
Crescent 480 Gemini är ett praktexempel på vad det innebär att ta fram en ny båt.
Flipper 760, omvärderingen
Denna nätta salongsbåt för hela familjen är den sista "riktiga" Flipper-båten.
Fem runt fem meter
För den som vill transportera grejor till landet eller gillar att fiska är en båt runt fem meter idealisk. Här är fem nykomlingar.
Crescent 480 Duo, snyggingen
Pelle Petterson har kastat sig in i getingboet "styrpulpetbåtar kring 5 meters längd" och kommit ut med ett snyggt, lättdrivet skrov som klarar sig gott med 40 hk på häcken.
CDE 850, premiärsegling
Vattenspegeln krusas, gennakern fyller, det blåser 2 m/sek och på en liten stund har farten ökat till imponerande fem knop! Är detta verkligen kölbåtssegling?
Lastbåt eller bobåt?
Från Finland kommer de här två varianterna på kabinbåt. En är helt ny och för utbordare, den andra är en nygammal bekant. Behoven avgör vilken man väljer. Flipper 630 CC & Bella 650
Styrpulpetare i femmetersklassen
Askeladden 485, Yamarin 490 BR, Bella 510 R, Uttern 5102 är några av de styrpulpetbåtar i storleksklassen runt fem meter som idag finns på marknaden. Vi har testat dem på samma villkor.
Yamarin 575 Big Game & Crescent 590 Crown
För den som vill ha både skydd och en sommarbåt är hardtop-båten perfekt. Vi har testat en svensk och en finsk båt och slutresultatet är i stort oavgjort.
Omvärderingen: Cumulus
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Cumulus, en förträfflig seglare med trång inredning.
Flipper 850, omvärderingen
En Flipper 850-ägare älskar att ta en kopp kaffe i sittbrunnen i hamn och titta på naturen eller folklivet.
Flipper 620C, Uttern 6200 CC, klassiska kabinbåtar
Detta är två familjebåtar med nästan samma mått, planlösning och pris i sjöklart skick. Så här får familjens storlek avgöra valet.
B 28, flytande "vinge" god för 100 knop
Båtnytt har testat en av Sveriges mäktigaste farkoster, byggd för farter uppåt 100 knop! En fantastisk upplevelse trots hög sjö och luftsprång på ett 30-tal meter!
Gib Sea 334, maximalt utnyttjande
En god representant för den franska vågen med luftig inredning.
Effekiva segelbordare
Välj en segelbordare om du skall utrusta segelbåten med utombordsmotor. Den är gjord för att driva tunga skrov och en rad finesser gör hanteringen bekväm.
Omvärderingen: Compis
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Compis. En båt för den som tycker om mat och uteliv och har litet sömnbehov. Konstruktören har nämligen prioriterat sittbrunnsutrymmet och pentryt, men glömt sovplatserna.
First 210, trailerbar båt med många möjligheter
En liten juvel kallas Beneteau något ambitiöst sin nya trailerbara båt. I detta fall håller påståendet eftersom First 210 både seglar bra, har funktionell design och till på köpet är vacker att se på!
Fingal, omvärderingen
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Fingal. En gång i tiden var hon fin.
Hallberg Rassy 31, Degerö 970
30-fotarna är Sveriges mest populära segelbåtar. Just för att de är så svenskt "lagom" en segelbåt kan bli. De är stora nog att tåla det vresigaste hav, rymma en medelstor familj i två separata hytter, ge gott om stuvplats, ha ett rejält pentry och en acceptabel toalett.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida