ArtiklarFlipper 850, misstänkta modifieringar
Båtnytts testpatrull ligger, som så många gånger den gångna sommaren, och trycker på Saxarfjärden väster om Ljusterö. En Flipper 850 siktas på långt håll. Det går fort, för fort för att vara en traditionell Flipper 850. Den till synes ganska klumpiga båten rör sig lätt på vattnet och drar förhållandevis lite sjö. Misstankarna om modifieringar är befogade. Saken måste kollas upp.
HR 62, Forgus 44, Malö 45 & Najad 490
Man behöver inte vara särskilt patriotisk för att påstå att världens ledande tillverkare av stora segelbåtar kommer från Orust.
Kielkriget
Det har kommit en uppstickare bland båtmässorna. En flytande mässa i Kiel insprängd i ingen lucka alls mellan de redan etablerade höstmässorna. Nykomlingen har alla chanser att lyckas eftersom krafterna bakom Kielmässan är den mäktiga Düsseldorfmässan. Vi var på plats och redovisar på de närmaste fyra sidorna.
Bilstart med ny teknik
Glöm choken, handgasen och pump på blåsan! Den nya tekniken i dagens utombordare gör dem snålare, miljövänligare och inte minst komfortabla att köra.
Elan 295
Elan 295 lever väl upp till varvets höga ambitioner. Goda seglingsegenskaper och en härlig balans. När det gäller inredningen har man nästan tagit i i överkant. Den är på gränsen till plottrig med alla stuvfack, garderober och hyllor. Ett eldorado för stuvarbetare dock.
Slit, ryck och ro
Att hitta den optimala kombinationen av roddbåt och snurrebåt som dessutom är lätt att transportera på biltaket visade sig vara lättare sagt än gjort.
Albin Viggen, flygande besiktning
Ny serie "Flygande besiktning". Hädanefter går ingen säker. Båtnytts testpatrull kan dyka upp var som helst - när som helst. Vi bordar, äntrar och testar allt som rör sig på sjön med tonvikt på begagnade segel- och motorbåtar.
Bella 512 Excel, acklimatiserad
Det finns en inneboende skepsis mot bowrider-konceptet i våra nordiska farvatten. Nu är det dags att tänka om.
Små storsäljare
Vi har testat marknadens 4-hästars utombordare där vikt och bärvänlighet är viktigare än pris och höga toppfarter.
Ockelbo DC 21 och Coronet 21 DC
När värmen är tryckande passar en daycruiser perfekt för snabba turer till ytterskären, vännerna på sommarholmarna eller en av skärgårdens kuliga krogar. För 70-90.000 kr får du en gammal fin Coronet 21 DC eller en vettig, praktisk Ockelbo DC 21. Båda välkända, efterfrågade och roliga att köra. Men bara den ena är ett klipp oavsett skick.
Campion 535
Det kändes som jag hade hamnat i en gammal Selco Riviera eller kanske en klassisk Ockelbo T14. Planlösningen och finesserna var som hämtade direkt ur sextiotalets båtproduktion.
Donzi 22, bara för hjärtat
Söker du en praktisk, funktionell och genomtänkt familjebåt ska du bläddra vidare. Här presenteras nämligen hög fart, vind i håret och mängder av körglädje.
Ladda för högspänning
"Garageladdarna", som säljs på bensinmackar, har inget i båtar att göra. De är säkert bra när bilens startbatteri behöver snabbladdas, men ett marinbatteri blir inte långlivat.
Flipper 515 HT, cool
Flippers minsta hardtop är uppdaterad enligt de senaste rönen om steglisters placering. Likaså har den fått sig en ansiktslyftning till det yttre. Utan tvekan en "cool" båt. Frågan är bara om den är lika funktionell som sin föregångare.
När gäddan ska dras
Snurrebåten är populär för fiske och transport. Marknaden erbjuder 15 olika modeller mellan 4,10 och 4,70 meter. Med en 15 hk motor ligger priserna mellan 40.000-50.000 kr. Vi har testat fyra populära modeller.
Ryds 695
Ryds 695
Ryds 695 är en cocktail bestående av två delar gammalt och en del nytt.
Rorsman-ankaret, kopia med bra bett
När patentet till det berömda Bruce-ankaret gick ut kom snabbt tre kopior ut på marknaden. Båtnytt har testat en av "kopiorna", ett 5 kilos Rorsman från Byggplast & Båtprylar AB.
Greppet direkt, propellertest
En stålpropeller ger högre fart och mindre bränsleförbrukning, men framför allt bättre grepp och därmed säkrare körning. Vi har jämfört tre high-tech propellrar med en standard i aluminium.
Vårens heta båtar
Vi har granskat statistiken över försålda, begagnade båtar förra året och plockat ut de hetaste båtarna - de vars liggetid på försäljningsbryggan räknas i timmar.
Omvärderingen: Chris Craft Lancer 23
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Mitt bland alla dystra besked om allt sämre tider i Sverige känns det värmande att göra att Sverige är ett föregångsland. I synnerhet när det gäller att ta hand om våra gamla båtar.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida