ArtiklarB 24, vingarnas förtjänst
Finns det något stabilare flytetyg än B 24:an? Staffan Westerling har provkört den nya internationella entypsbåten i offshore racing.
Crescent 610 Corona, dags att förnya
Hardtop-båten har sett likadan ut i många år. Det kan vara en av förklaringarna till att den tappar mark till styrpulpetaren och daycruisern. Crescents nya hardtop 610 Corona är ett gediget hantverk med många finesser, men det finns ändå en del att göra för att snitsa till den ytterligare.
Garmin GPS MAP 135 Sounder
Heltäckande navigationsinstrument.
B-28 vs Scarab 26, chanslös
Det klassiska skrovet med djupt V var chanslös i duellen med det nya luftsmorda.
Bella 651, ovädersbåten
Efter några småändringar från årsmodell till årsmodell har Bella äntligen slagit på stort och gett sig på skrovformen. Nyheten heter Bella 651 och hör hemma i ruskväder.
Bavaria 41 Holiday, prisvärd tyska
En snabb 41-fotare med eleganta linjer, fina utrymmen, god kvalitet och en prislapp långt under andra.
Snabbseglare med kvalitet
Contrast 36 och Wasa 360 står för fart, komfort och hög kvalitet. Vi testar två mästerverk från början av 80-talet.
Cenit Seven Plus
Claes Nilsson tog fram Cenit Seven i hopp om att locka ungdomar till båtlivet. En hedervärd satsning och ett lysande exempel på hur svårt det är att hålla priset nere.
Arcona 40 DS, maskerat fullblod
Det största misstaget man kan göra är att bedöma de nya däcksalongsbåtarna efter utseendet. De ser ut som trötta motorseglare, men seglar som fullblod. Arcona 40 DS gör det definitivt.
Accent & Becker 27, billiga, välseglande
Två mindre havskryssare med kapacitet att segla till Åland, Gotland eller Danmark. Prisläget är humant, 60-90.000 kr. Fördelarna är inombordsmotor, en planlösning som en stor båt och en avskild toalett.
Drömloden?
Ekolod som ser grynnor har länge varit båtägarnas dröm. Nu finns de i verkligheten. Håller de förväntningarna?
Maxi 68 & Albin Viggen, havets folkvagnar
Här får du läsa två tester av Maxi 68 och Albin Viggen.
4-takts utombordare, änglar på sjön?
4-takts utombordare marknadsförs som rena änglar på sjön. Stämmer det?
Forgus 38 DS, skifte i Forgus-fabriken
För ett halvår sedan tog den unga generationen över på Forgusbåtar. Ingrid Östman, dotter till Hugo Samuelsson, driver nu varvet vidare tillsammans med maken Tomas. Satsningen är ungdomligt frisk och entusiastisk. I spetsen står Forgus 38 DS, en modern segelbåt med upphöjd salong och utsikt över hela havet.
Marknadens 25-hästare
Vi har testat marknadens 25-hästare. En klass med tre heta nyheter.
Granada 23 och Coronet/Elvström Super MS 38
Coronet, Elvströms stora flaggskepp, är och förblir en drömbåt för de flesta av oss. Men vem vill inte segla en dröm? Granada 23, rolig seglare men trångt under däck.
Ett bra ankare kan vara räddningen
Satsa på kvalitet när du väljer huvudankare, så slipper du ligga sömnlös. Båtnytt har testat sju typer. Resultatet är entydigt. Glöm draggar och plättar.
Flipper Aquador 22, med korridor
Aquador 22 har två kännemärken. Ett skrov med många buktiga ytor och strategiskt placerade steg, som ger ovanligt goda sjöegenskaper. En okonventionell inredning, som är uppbyggd på var sin sida om en rak korridor, som löper obruten från för till akter. Det gör Flippers Aquador till en av de intressantaste båtarna i mellanklassen de senaste åren.
150 hk Ficht
OMC:s nya Fich-teknik är ett resultat av de nya miljökraven. Den klarar Bodensee-reglerna, som är de strängaste i världen i fråga om skadliga utsläpp. Men hur är det med bränsleförbrukning och prestanda? Båtnytt har som första tidning testat Johnsons nya Ficht-2-taktare på 150 hästar och jämfört den med en EFI-motor från Suzuki och en förgasarmotor från Yamaha.
J80, X79, Albin Express
För 20 år sedan lanserades flera sportiga, billiga segelbåtar som Express, X 79. Nu kommer en ny generation roliga, lättseglare, snabba, kölbåtar med amerikanska J 80 i spetsen. Med stor kölvikt, låga fribord och peke med gennaker är hon rena revolutionen för nöjesseglare. Men är hon snabbare och bättre än de gamla märkena?

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida