ArtiklarOmvärderingen: Comet 26
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Med ett akerskepp som hängande kinder påminner Comet 26 om en ledsen hund. Men skenet bedrar. Det lite lustiga yttre döljer ett förnuftigt inre.
Åtta populära snipor
Lågt pris. Låga driftkostnader. Låg toppfart. Där är tre argument som gör snipan till en bra nybörjarbåt. Här är de åtta populäraste i svenska farvatten.
Flipper 999, Finska Flippers flaggskepp
Bella Boat köpte, Håkan Södergren ritade och samma båtsnickare som gör Swan-båtarna inredde - tre säkra kort gör den nya Flipper 999 till en spännande bekantskap som trivs bäst att köras i "glidfart".
Crescent 480 Quattro, väl avvägd
Pelle Pettersson vår främste seglare genom tiderna, nådde sina framgångar på kappseglingsbanorna genom att kombinera lugn, behärskad, taktisk segling med en stor portion aggressivitet. Ungefär så kan man beskriva hans senaste skapelse Crescent 480 Quattro.
Omvärderingen: Coronet 24 Family
Omvärderingen: Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Coronet 24 Family. Danskt charmtroll med amerikanska linjer både ovan och under vattenlinjen.
Coimbra, renovering på rekordfart
"Coimbra" - legendaren C-G Petterssons sista båt var en bjässe som mer liknar en amerikansk torpedbåt än den klassiska "Petterssonaren" Ulf och Anki Odén hittade den via en annons och har gjort en renovering på rekordfart.
Farr 60, sällsynt häftig och svindyr
Farr 60 är släkt med Withbreadseglarnas snabba kappseglingsmaskiner, men är en helgjuten långfärdsbåt - visserligen inte för alla, för vem kan mer än drömma om en båt för elva miljoner.
Stortest av värmare
Välj inte för litet värmeaggregat som får jobba på högvarv för att hålla värmen. Det kan resultera i höga strömförbrukningar. Ett större aggregat med termostatstyrning kan bli betydligt snålare. Detta är en av slutsatserna i vårt stora test av marknadens varmluftsaggregat.
Korvkiosk eller cabriolet
Ett alternativ till hytt i plast, kan vara en mjuk hytt i kapellväv. Moderna styrpulpetbåtar passar för denna lösning som ger båten ett större användningsområde.
Bayliner Capri 2252 LS
Amerikanerna kan bugga breda härliga båtar som drar iväg majestätiskt till mullrande toner från en rejält tilltagen bensinmotor. Bayliners senaste modell i Capri-Serien har rätta känslan och med en V8:a på 300 hk är båten en flytande kruttunna som lämnar det mesta bakom sig.
Eikeli 25, trä, lim och glasfiber i skön förening
Eikeli är gedigen - både under och över vattenlinjen. Över ytan är båten kallbakad med fyra millimeter mahogny ytterst, under ytan är skrovet byggt i handupplagd glasfiber. En lyckad kombination.
Bayliner 1952, kul och billig helgbåt
Är du på jakt efter en liten och billig weekend båt, ska du titta närmare på Bayliners 19-fotare. Bayliners 1952:a har fått ny motor, ny design och ny inredning. Amerikanarna har byggt en modern variant på campingbåten.
Excel 21, äkta jänkare
Excel 21 har typiska amerikanska drag. Bekväm raggarinredning och ett skrov som går som en dröm.
Fjord 290, fräck norrman med fina detaljer
Fjord 290 är en gedigen båt. Snabb, komfortabel och välbyggd med fina detaljer. Men det finns enskildheter som kan förbättras. De tekniska lösningarna är genomgående föredömliga, men en allt för hög bullernivå drar ner det positiva helhetsintrycket.
Albin Viggen & Misil II
Du behöver inte vara miljonär för att köpa en familjeseglare. För mindre än 50.000 kronor finns det åtskilliga bättre begagnade familjesegelbåtar att välja mellan. Vi tittar närmare på "Årets båt 1971" Albin Viggen, och "Årets båt 1972" Misil II. En match i sju ronder.
Comfortina 35, långseglare från värmlandsskogen
Comfortina 35 är en elegant snabbseglare från Arvika i Värmland. Med stil och kvalitet har båten tagit Tyskland med storm - den är slutsåld fram till 1997.
19 tuffa gummibåtar
Kärt barn har många namn. Men en sak är klar, med en "gummimunk" i aktern eller på släp är det upplagt för så många roliga timmar och turer på vatten
Stora båtar för små plånböcker. Bättre begagnat
Det behöver inte kosta en förmögenhet att ta med familjen ut på sjön över veckoslutet. För runt 100.000 kronor får du en rejäl begagnad cabinbåt idag. Det är en utmärkt plattform för snabba utflykter och enstaka övernattningar. Vi tittar närmare på tre gamla klassiker.
Crescent 480 Gemini, dilemmat
Crescent 480 Gemini är ett praktexempel på vad det innebär att ta fram en ny båt.
Flipper 760, omvärderingen
Denna nätta salongsbåt för hela familjen är den sista "riktiga" Flipper-båten.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida