ArtiklarToppbåtar för skärgård och camping
Marknadens minsta familjebåtar. Det omdömet får de tre hardtopbåtar vi testade i somras. Med lite god vilja kan man övernatta i dem och de drar inte mer än 0,7 liter per sjömil vid marschfart. Något att tänka på när bränslepriserna skjuter i höjden.
Barossa 8200, Svensk-amerikansk italienare
Skandinaviska båtkonstruktörer har förvisso tagit det amerikanska "angreppet" på fullaste allvar. Nya daycruisers kommer tätt och med linjeföring som varit osäljbar för tio år sedan. Senaste debutanten är Barossa 8200, en helsvensk produkt men italiensk ovan vattenlinjen, amerikansk under och skandinavisk inuti.
Flipper 630, fina former med dålig sikt
Flipper 630 är en uppföljare till den äldre populära 640 från samma familj. Men moderniseringen är inte bara av godo. Prototypen vi provkörde hade flera allvarliga missar som förhoppningsvis kommer att rättas till vid serieproduktion. Som båten är nu fungerar inte förarplatsen och sikten genom rutorna blir kraftigt förvrängd.
Avance 318, en 35-fots 32-fotare
Avance 318 är en ny båt i 32-fotsklassen. Med höga fribord och ett fylligt akterskepp har den fått en rymd som snarare motsvarar en 35-fotare. Men skrovet är bara något längre än en halvtonnare.
Fjord 21 Weekender, högt andrahandsvärde
En åtta år gammal Fjord 21 Weekender är fortfarande ett bra köp. Men också ett förhållandevis dyrt köp. Att betala 195.000 kr hos en märkeshandlare eller ca 165.000 kr hos en privatperson eller mäklare är inte billigt. Särskilt inte om man ser till utförandet som ter sig ganska tråkigt med blekta oljade teakytor, plastkantlister, tunna dynor och en kraftig men tung konstruktion. Men den som söker en rejäl och robust båt för familjebruk och en båt som uppför sig beräkneligt, blir nöjd med denna båt.
Snygga jänkare vs trygga norrmän
För den som söker en snabb utflyktsbåt är bästa köpet en gammal Fjord 21. Billigast är en tre år gammal Bayliner. Det är Båtnytts slutsats efter att ha testat Bayliner 2150 Ciera Sunbridge och 2255 Ciera Sunbridge mot Fjord 21 Weekender och Fjord 630 SP.
Ny eller begagnad weekendbåt?
För den som söker en snabb utflyktsbåt är bästa köpet en gammal Fjord 21. Billigast är en tre år gammal Bayliner. Det är Båtnytts slutsats efter att ha testat Bayliner 2150 Ciera Sunbridge och 2255 Ciera Sunbridge mot Fjord 21 Weekender och Fjord 630 SP.
Arcona 321, moderniserad Svenska
Bra båtar kan bli ännu bättre om de får ny köl och roder, träinredning och skrov i sandwich. Arcona 321 har genom en rad förbättringar blivit en modern seglare.
Albin Shuttle, havsjeepen
Albin Shuttle är en nykomling där praktiska behov går före skönhetsidealen. En "pendelbåt" med ovanligt fina sjöegenskaper och flera olika användningsområden. En havets jeep med andra ord.
Crescent 550, Uttern 560, Boston Whaler 18
Bamsebåtar - stora styrpulpetbåtar får ofta gå som laståsnor på sommarstället. De kan släpa tonvis med material på en sommar, samtidigt som de får fungera som fiske-, vattenskid- och utflyktsbåtar. Vi har testat två svenska och en amerikansk.
Flipper 620, en utmärkt nybörjarbåt
Flipper 620 är efter 15 år i produktion fortfarande ett bra köp för en familj som vill ha en liten kompakt kabinbåt för semesterbruk och utflykter. Efter ansiktslyftningen är båten mer ombonad och trivsammare.
Vi Båtägare presenterar Forbina 8000
Framgångarna med Forbina 9000 har fått Göran Forsberg att ta fram ännu en Forbina. Han har inte gjort som de flesta, satsat på ett nummer större, utan valt att gå ner ett snäpp till 8 meter.
Fisher 9200
Norska Fisher 9200 ska ta upp kampen med Targa, Minor, Striker m fl om den växande marknaden för flerfunktionsbåtarna.
Buster Magnum, en höjdarbåt för tuffa vatten
Under 30 fot, här finns det stora urvalet
I den magiska båtstorleken, 27 - 29 fot, finns det möjligheter att fynda. Priserna är rimliga och båtarna byggdes i ett stort antal för ett tiotal år sedan, alla med tanke på att rymma en hel familj för längre seglatser.
Comfort 30
I slutet av 60-talet och början av 70-talet var halvtonnare ett heligt ord för dem som gillade kappsegling mer än familjesegling. Tre stjärnor lyste starkare än andra: Scampi, Ballad och Comfort 30. Och ännu, 20 år senare, har de en stark lyskraft.
Crescent 435 Kompis
En av Monark-Crescents storsäljare är 435 Kompis, som kan beskrivas som en traditionell, kappad båt.
Uttern 690/630, Crescent 525
Uttern 690/630, originell Crescent 525, "Sjöfolkan"
Albin 25, Tumlaren
Albin 25, årets båt 1970. Tumlaren, passbåten.
Nimo 22, J 17
Nimo 22 - Minikabinen slog. J 17 - Bohusjullen

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida