ArtiklarGrisslan "Pick up"
I broschyren står det "en praktisk båt för fiske och transport". Det stämmer. Med ett stort lastutrymme (som tär på säkerheten), enkel standard i ruffen och ett lasttåligt skrov blir Grisslan framför allt en bruksbåt med ett attraktivt pris.
Cap Camarat 675 - Nimbus 22CC Nova
Styrpulpeterna Cap Camarat 675 från Jeanneau och Nimbus 22 CC Nova är spännande val för dem som vill åka öppet. Båda är trygga och sjödugliga och ämnade för tuffa tag. Dessutom är de snygga att se på.
Excel 319, First 310
Här är båtarna som visar att trenden vänt mot mindre familjeseglare. Lätta att hantera och bekväma att bo i. Och en av båtarna är rena prisbomben.
Ferretti 39 Fly, vad är det som kostar?
Skönhet kommer inifrån och kvalitet syns inte alltid utanpå. Så även i fallet Ferretti 39 Fly. Men vi kan avslöja var de italienska båtbyggarna placerat pengarna!
Snurretest: marknadens 4- och 5-hästare
Här är de mest sålda utbordarna på marknaden. De ger sina ägare varken status eller avundsjuka blickar men förväntas fungera i alla väder. Vi har provat marknadens 4- och 5-hästare.
Albin Express, familjens kappseglare
Den lockar avancerade kappseglare. Den tilltalar familjer eesom vill segla fort i skärgården. Den är rymlig, den var billig. Inte undra på att Albin Express blev en succé.
9 roddbåtar & 9 styrpulpetbåtar testade
Du ska inte hänga upp dig på varken bränsleekonomi eller toppfart när du köper roddbåt eller styrpulpetbåt i storleksklassen 4,5 -5 meters längd. De drar ungefär lika mycket och går lika fort. Pris, funktion, utrustning och fiffiga detaljer avgör valet.
Flipper 909, bekvämt och tryggt flaggskepp
Flipper 909 är Flipper Boats stolthet. Den är varvets största, elegantaste och dyraste modell. Ett riktigt flaggskepp som ger sin förare en härlig körglädje.
11:an, segelbåtarnas daycruiser
En korsning mellan en Sexa, Starbåt och Albin Express. Så kan man beskriva Eleven Metre One Design. Kort kallad 11:an. En snabb, välseglande båt som utmanar varje sann seglare.
Avance 318 & Askeladden 540 Big Game
Avance 318, frisk blandning! Askeladden 540 Big Game, går som ett skållat troll.
Avance 318: Frisk blandning
Konventionell båt med moderna inslag, rymlig, bra finish, god seglare - inga överraskningar, inga barnsjukdomar.
Dehler 25 med IKEA-inredning för händiga
En trailerbar droppkölare, som öppnar vägen till kustens smultronställen.
Bella 7000, tvåmanssnipa
Bella 7000 är en nätt tvåmanssnipa av den sorten som vi trodde försvann från marknaden på 70-talet.
Toppbåtar för skärgård och camping
Marknadens minsta familjebåtar. Det omdömet får de tre hardtopbåtar vi testade i somras. Med lite god vilja kan man övernatta i dem och de drar inte mer än 0,7 liter per sjömil vid marschfart. Något att tänka på när bränslepriserna skjuter i höjden.
Barossa 8200, Svensk-amerikansk italienare
Skandinaviska båtkonstruktörer har förvisso tagit det amerikanska "angreppet" på fullaste allvar. Nya daycruisers kommer tätt och med linjeföring som varit osäljbar för tio år sedan. Senaste debutanten är Barossa 8200, en helsvensk produkt men italiensk ovan vattenlinjen, amerikansk under och skandinavisk inuti.
Flipper 630, fina former med dålig sikt
Flipper 630 är en uppföljare till den äldre populära 640 från samma familj. Men moderniseringen är inte bara av godo. Prototypen vi provkörde hade flera allvarliga missar som förhoppningsvis kommer att rättas till vid serieproduktion. Som båten är nu fungerar inte förarplatsen och sikten genom rutorna blir kraftigt förvrängd.
Avance 318, en 35-fots 32-fotare
Avance 318 är en ny båt i 32-fotsklassen. Med höga fribord och ett fylligt akterskepp har den fått en rymd som snarare motsvarar en 35-fotare. Men skrovet är bara något längre än en halvtonnare.
Fjord 21 Weekender, högt andrahandsvärde
En åtta år gammal Fjord 21 Weekender är fortfarande ett bra köp. Men också ett förhållandevis dyrt köp. Att betala 195.000 kr hos en märkeshandlare eller ca 165.000 kr hos en privatperson eller mäklare är inte billigt. Särskilt inte om man ser till utförandet som ter sig ganska tråkigt med blekta oljade teakytor, plastkantlister, tunna dynor och en kraftig men tung konstruktion. Men den som söker en rejäl och robust båt för familjebruk och en båt som uppför sig beräkneligt, blir nöjd med denna båt.
Snygga jänkare vs trygga norrmän
För den som söker en snabb utflyktsbåt är bästa köpet en gammal Fjord 21. Billigast är en tre år gammal Bayliner. Det är Båtnytts slutsats efter att ha testat Bayliner 2150 Ciera Sunbridge och 2255 Ciera Sunbridge mot Fjord 21 Weekender och Fjord 630 SP.
Ny eller begagnad weekendbåt?
För den som söker en snabb utflyktsbåt är bästa köpet en gammal Fjord 21. Billigast är en tre år gammal Bayliner. Det är Båtnytts slutsats efter att ha testat Bayliner 2150 Ciera Sunbridge och 2255 Ciera Sunbridge mot Fjord 21 Weekender och Fjord 630 SP.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida