ArtiklarAlbin Stratus, statusbåt med Norlinklang
Albin beställde. Peter Norlin ritade. Resultatet blev Stratus. VM.vinnare som prototyp. Statusbåt som serieversion med teakdäck, ratt och owner's cabin. Delikat att segla. Norlinklang.
Prov & Test: Bianca, Ravage och Sollux
Danmarks finaste båt! Det är lika bra att klämma fram med den uppfattningen på en gång. Bianca 414 är sagolik i det mesta.
Fjord 19 HC, en fullvuxen HT-båt
En av Fjords nyheter på förra höstens båtmässor var den här 5.5 meter långa och hela 2.4 meter breda HT-båten. HC står för half cabin - ett uttryck som tillverkare använder när de inte vill skilja förpiken från resten av båten med ett skott.
Contrast 33, snabbseglande sommarstuga
Allegro 33, drömbåt för långseglare
Drömmen om att segla långt ligger djupt hos många seglare jag träffar. Deras kanske vanligaste fråga gäller val av båt. I nio fall av tio är de inne på rejäla långkölade båtar. Båtar typ Allegro 33.
Albin 26
Vi båtägare provar: Albin 26
Båtägare provar: Carrera Helmsman
Tolvan "Sverige" och "Carrera" är konstruktioner som påminner om varandra till det yttre; båda har farten gemensamt. Fördelen med Carrera är att den är bebolig.
Baltic 37, seglarglädje och status för 470 000kr
En drömbåt för de flesta av oss. Men ändå intressant. Vad får man egentligen för pengarna i en så exklusiv båt som Baltic 37? Med John Albrechtson parkerad bak den stora skinnklädda ratten drog vi ut till havs.
70-talet gav oss halvtonnaren, den idealiska familjebåten
70-talets familjebåt... Begreppet halvtonnare blev känt 1969. Det var detta år som Peter Norlin slog igenom som konstruktör. Svenska halvtonnare med Peter Norlin i spetsen sopade rent på Half Ton Cup-banorna de följande åren.
Småsnurrorna är storsäljare
Mycket små utombordsmotorer är faktiskt de riktigt stora säljarna. Det märks både i statistiken och på vattnen. Därför har vi tagit upp marknaden märken till närmare beskådande, Och fann då att det är ganska stora skillnader, både pris- och prestandamässigt. Även bland minstingarna.
Dino 24, fartglädje för finsmakare
Att i dessa bistra tider satsa på en snabb, luxuös daycruiser med flera hundra bensinhästar i häcken. kan kanske förefalla väl friskt vågat. Lidingö Marinkomfort låter sig emellertid inte bekomma, utan sjösätter sin Dino 24 väl vetande att båten inte bara är bra och snygg att se på, den kan dessutom köras med betydligt måttligare motoreffekter - även lämplig diesel om så skulle vara.
Ansa 42, en annorlunda pärla
En av de allra intressantaste nya båtarna är Ansa 42. Hon är intressant därför att konstruktören önskat prestera en annorlunda - och bra båt.
Artella 22, lagom för familjen, klimatet, budgeten
100.000 kronor är något av en magisk gräns för båtar som kan bebos av en hel familj. Den här finska snipan klarar kraven ifråga om utrymme och funktionalitet och håller sig fullt färdig under prisstrecket - än så länge.
Rätta motorn efter lasten
Rätta motorn efter lasten för bästa bränsleekonomi.
Fairline Fury, långtidstest
Efter två hundra gångtimmar börjar lägesrapporten för vår långtest- och tjänstebåt att mer och mer likna den dumma historien om norrmannen som kollade sina blinkers: fungerer, fungerer ikke, fungerer.... Vårt exemplat av Fairline Fury måste vara århundradets måndagsbygge.
Albin Express, J 24, "Sveriges bästa entypsbåt"
Albin Express, J 24. Nu slåss man om titeln Sveriges bästa entypsbåt.
Albinsnipan
Den nya Albinsnipan som ny presenteras i Sverige är egentligen ingen ny båt. Den har sålts tidigare under namnet Siesta
Vi båtägare testar Aphrodite 25
Aphrodite är en s k kvartstonnare. Den har 7/8 dels rigg och en platt skrovbotten som ger bra halvvindsegenskaper och lågt vridmotstånd. Den är alltså lättmanövrerad och formstyv.
Långtestbåt, Albin Express
Albin Express blev vårens mest omtalade och efterfrågade nya segelbåt. Förklaringen ligger förmodligen i intressant pris, utseende, fartresurser och hyggliga innerutrymmen.
21 Släpjollar i stortest
21 Släpjollar i stortest: stabilitet viktigast - men skenet kan bedra.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida