ArtiklarSjö-Corvette
Vid en hastig blick är det lätt att tro att det är en sportbil. Inte bara för att det står Corvette på sidan.
Omvärderingen: Catalina M22
Omvärderingen: Catalina M22. Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Marieholms Catalina M22 är en svensk motorbåtsklassiker.
Folkradar
De nya radarmottagarna med LCD-skärm är små, behändiga och relativt billiga instrument. De passar alldeles utmärkt för den seriöse fritidsskepparen. Visserligen har den så kallade dagsljusradarn skarpare bild och något fler finesser. Men den är dyrare, mycket större och drar en hel del mer ström. Vi har provat och jämfört ett antal radarmottagare med skärmar upp till åtta tums storlek.
Radar: billig, begriplig och behändig
De nya radarmottagarna med LCD-skärm är små, behändiga och relativt billiga instrument. De passar alldeles utmärkt för den seriöse fritidsskepparen. Vi har provat och jämfört ett antal radarmottagare med skärmar upp till åtta tums storlek.
Sillbio eller grundvarnare
Satsa på ett enkelt ekolod med stora och tydliga digitala siffror om du bara behöver veta djupet under båten. Eller ett grafiskt tvådimensionellt ekolod med en stor bildskärm om du är sportfiskare.
Tio ekolod i test
Satsa på ett enkelt ekolod med stora och tydliga digitala siffror om du bara behöver veta djupet under båten. Eller ett grafiskt tvådimensionellt ekolod med en stor bildskärm om du är sportfiskare.
First 300 Spirit, vilken känsla
Fransk och självklart originell. First 300 Spirit är en superseglare för sina 30 fot. Framtidens båt för seglare på spaning efter de bästa lösningarna.
Ballad, en joker i leken
Skandinaviens populäraste! Det kan Albin Ballad skryta med att vara. Ingen annan 30-fots havskryssare har byggts i lika många exemplar och ingen annan är fortfarande lika populär. Båtnytt har seglat Ballad igen - 25 år efter det första testet.
Baja Splash/Blast, Baja 180 Islandr och Rinker 240 Flottilla
Sjö 6:an Marina i Kungshamn har tagit hem tre fräcka jänkare som fått fiskegubbarna och sommargästerna att diskutera hur en båt egentligen ska se ut.
Corall 6000, en båt i tiden
Corall 6000 har ett lättdrivet, sjödugligt skrov och gör fina 26 knop med 40 hk på akterspegeln. Egenskaper som uppskattas när bensinpriset på sjömacken närmar sig 10 kr/litern.
Daycruisers och Hardtops!
De har en engelsk beteckning, Daycruiser och Hardtop, men är på ren svenska gjorda för dagturer med möjlighet till övernattning. För att du ska hitta rätt i myllret av modeller får du på följande sidor tips på de hetaste på beg-båt-marknaden just nu med omdömen, data och priser.
Utbordare på 30-35 hk
Marknadens 30-35-hästare är en brokig samling. Skillnaderna i pris och prestanda är förvånande stora.
Bayliner 2252 Capri, en cabriolet
Bayliners nya daycruiser 2252 Capri är det närmaste man kan komma bil på sjön.
Bella 512, Buster XL, Askeladden 505, Uttern 5150
Styrpulpetbåtens popularitet håller i sig. Här testar vi en svensk, en norsk och två finska båtar. Gemensamt för dem alla är att de har V-bottnade skrov, självlänsande durkar och fina inredningsdetaljer. Däremot varierar priserna kraftigt.
Omvärderingen: Comet 26
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Med ett akerskepp som hängande kinder påminner Comet 26 om en ledsen hund. Men skenet bedrar. Det lite lustiga yttre döljer ett förnuftigt inre.
Åtta populära snipor
Lågt pris. Låga driftkostnader. Låg toppfart. Där är tre argument som gör snipan till en bra nybörjarbåt. Här är de åtta populäraste i svenska farvatten.
Flipper 999, Finska Flippers flaggskepp
Bella Boat köpte, Håkan Södergren ritade och samma båtsnickare som gör Swan-båtarna inredde - tre säkra kort gör den nya Flipper 999 till en spännande bekantskap som trivs bäst att köras i "glidfart".
Crescent 480 Quattro, väl avvägd
Pelle Pettersson vår främste seglare genom tiderna, nådde sina framgångar på kappseglingsbanorna genom att kombinera lugn, behärskad, taktisk segling med en stor portion aggressivitet. Ungefär så kan man beskriva hans senaste skapelse Crescent 480 Quattro.
Omvärderingen: Coronet 24 Family
Omvärderingen: Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Coronet 24 Family. Danskt charmtroll med amerikanska linjer både ovan och under vattenlinjen.
Coimbra, renovering på rekordfart
"Coimbra" - legendaren C-G Petterssons sista båt var en bjässe som mer liknar en amerikansk torpedbåt än den klassiska "Petterssonaren" Ulf och Anki Odén hittade den via en annons och har gjort en renovering på rekordfart.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida