ArtiklarUttern 560, Accent
Uttern 560, semesterbåt för två. Accent, en fin seglare.
Albin Express, snabb succé
Albin Express, snabb succé. Vårens mest omtalade och efterfrågade nya segelbåt.
Apollo 3001 Turbo, gammaldags på gott och ont
Apollo har ett gott namn i båtkretsar. En salongsbåt från Danmark, som uppfattades som ett lyxåk på den tiden då Albin 25:an var populär. Apollo har hamnat i Norska händer och med åren förvandlats till en båt av högst ordinär familjestorlek.
Askeladden 15-3040
Askeladden har det senaste året fått ett ansiktslyft. Skroven är desamma men inredningen har blivit modernare och finishen har förbättrats.
Draco 2200, ett yrväder
Dracos senaste skapelse, Draco 2200 Topaz, är en sportbåt med sovutrymme i ruffen. Den kan kallas daycruiser, men eftersom att den saknar pentry och utrymmet i ruffen är minimalt är sportbåt en bättre benämning.
Viksund 925 Bravo vs Carver 32 Montego
Viksund 925 Bravo vs Carver 32 Montego
Bravo Norge, utmärkt USA! Det kan man säga om dessa motorbåtar med ungefär samma mått. Båda fyller dagens krav på prestanda och komfort. Här har vi försökt att förutsättningslöst jämföra båt för båt. Bit för bit.
200-hästars utbordare testade
Nu slåss japaner och amerikaner om köparnas gunst. Vi har därför testat alla V6:or på 200 hästar. Endast fyra knop skiljer i topphastighet men hela 22 liter i bränsleförbrukning.
Carver 25 Montego, en jänkare för mycket
Carver 25 Montego, en jänkare för mycket
Det finns ett tjugotal amerikanska 25-fots familjemotorbåtar på den svenska marknaden. Carver 25 Montego är en. En för mycket.
Vi provar Boston Whaler
Att alla USA-båtar är slarvigt hopkomna fartvidunder med heltäckningsmattor i sittbrunnen är en skröna. Däröver tillverkas allt från smäck till högsta kvalitet - och båda sorterna hittar vägen hit. Boston Whaler är en av särlingarna med en alldeles egen profil.
Elan 33, prisvärd lågprisbåt
En båt som kostar närmare en halv miljon, kan det vara en lågprisbåt? Ja, om man jämför med konkurrenterna. Elan 33 från Jugoslavien är inte bara den billigaste båten i sin storlek. Den säljs dessutom komplett med allt från autopilot till örngott och uppläggningsfat ombord.
Långfärd i första klass
Satte man för ett par år sedan en vindruta på en segelbåt så klassades den automatiskt ner till motorseglare. Ett epitet som var klart nervärderande. Numera kallas typen för långfärd-seglare och visar att ägaren ser mera praktiskt på seglingen än hans kappseglande bröder.
Chris Craft 315 Commander
Chris Craft 315 Commander är ritad som bryggbåt redan från början och säljs hemma i USA utan styrplats inomhus. Följaktligen passar bryggan bra i såväl utförande som utformning. Instrument och reglage sitter samlade på en pulpet där de lätt kan ses och nås och utrymme finns för ytterligare komplettering.
Feeling 326 & First 32s5, Franska frestelser
Nya djärva lösningar, härlig volym och kul finesser kännetecknar de nya franska båtarna. Men hur beter de sig i sjön? Vi har provseglat två; Feeling 326, en nykomling med mycket av det goda ombord. Och First 32s5 med sin sensationella inredning och överbyggnad.
Accent, Maxi 77, Albin 78
De här tre båtarna är nog de mest omsatta begagnade familjeseglarna i mellanklassen. Populära, prisvärda, lättseglade och rymliga. Säkra kort i alla väder.
Arcona 32 & Arcona 36, vinnare
I somras vann två Arcona-båtar, 32:an och 36:an, sina respektive klasser i Gotland Runt. Vi har seglat de två vinnarna.
Liten båt att ro iland
På semestern. Till stugan och stranden. För fisketuren. Tillfällena är många då en liten båt kommer väl till pass. På marknaden finns många, det gäller att välja rätt. Oftast får det blir ett "resonemangsparti".
Campus 500 CS, Micro 19
Campus 500CS från Gustavsberg och Micro 19 från Brasilien har mycket gemensamt. De är nya, billiga, trailerbara och roliga att segla. Och båda går att övernatta i om man inte har för stora pretantioner!
Flipper 909, lång safari i grönländska vatten
Danske freelance-journalisten Harley Foged gjorde en 2000 distansminuter lång safari i grönländska farvatten i somras med en Flipper 909. Här följer hans rapport.
Fyra 28-fots segelbåtar
Nio meter, längre behöver inte en segelbåt vara för att ge utrymme och boendekomfort för en hel familj. Vi har tittat på fyra 28-fotare som alla får betyget godkänt. Maxi Fenix, Albin Alpha, First 285 och Dehler 28. Den franska båten, First 285 får dessutom en extra stjärna i kanten.
Flipper 575 HT & Uttern 6000
Flipper 575 HT med 70 och 90 hk Uttern 6000 med 50 och 70 hk

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida