ArtiklarTest: 25-hk utbordare
Skillnaden mellan 25 hästars-snurror är stor. Den dyraste har finesser och två har separatoljesmörjning som standard. Den trecylindriga är snabbast och den billigaste är törstig.
Chris Craft 186, kvick bowrider
Chris Craft 186 är lite exklusivare, lite modernare, lite elegantare och bra mycket snabbare än flertalet andra 18-fotare på marknaden. Dessutom är den välbyggd, har många vettiga detaljer och bra finish.
Bavaria 370 - genompräktig tysk
Robust och rymlig. Kvalitet rakt igenom. En tysk när den är som bäst.
Omvärderingen: Ballad
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Ballad är en god seglare, men planlösningen är närmast skrattretande.
CB 95, racer med familjekomfort
Nya CB 95 erbjuder både fart och komfort till konkurrenskraftigt pris. För den händife finns den även som halvfabrikat i olika stadier fram till färdig båt.
Omvärderingen: Coronet 27 Seafarer
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Coronet 27 Seafarer. De klassiska linjerna värmer många hjärtan. Ungefär lika många som sliter sitt hår i förtvivlan när de ser de dåligt utnyttjade innerutrymmena.
Forbina 11000, bombnedslaget
1.2 miljoner kronor för en svenskbyggd 37 fots motorbåt, god för 24 knop med en (1) motor, är ingenting annat än ett veritabelt bombnedslag.
Café Racer, bra båt med dålig sikt
Snabb, går mjukt och fint i sjön, välbyggd, bra finish - men usel sikt.
Sju utombordare, jämnt skägg mellan fyra vinnare
Suzuki, Johnson, Mercury och Honda är de fyra vinnarna i vårt stora utombordartest.
En begagnad Bayliner
Köpa en begagnad amerikanare - kan det vara något? Aldrig i livet, säger vissa. Varför inte, sade vi. Och tog hjälp av en besiktningsman. Både han, säljaren och vi blev nöjda. Slutet gott alltså.
7 styrpulpeter testade
Vi har testat sju nya styrpulpetbåtar i vidrigt aprilväder och låtit sjöfartsverkets båtprovare Christer Bergström granska dem med den blå skylten som måttstock.
Åtta utombordare på 40 hk
En utombordare på 40 hk är den mest användbara storleken. Den är relativt billig i inköp och snål i drift. Men det skiljer sig mycket mellan de olika märkena. Både i bränsleförbrukning och fart.
Biam 690 DC, vettig dieselracer
Norska Biam 690 DC är konstruerad och utrustad med tanke på skandinaviskt båtliv. Breda skarndäck, tvådelat kapell, gott om stuvutrymme, separat tomrum och ett bra pris gör den till en värdig konkurrent till daycruisers från Europa och USA.
Släpjollarnas vilda dans
När farten närmar sig 20 knop börjar det hända saker. En del fortsätter i följsam vals, medan andra blir som förbytta och sätter igång en ursinnig hårdrock. Det som initierar den vilda dansen är kölen. Vi har gjort en annorlunda test av 11 släpjollar.
Begagnad 27-29 fotare, prisvärt uppbyte
27-29 fots segelbåtar är idealiska för familjen som vill ha mer svängrum ombord men inte betala överpriser. De står sig i värde, har inombordare, toa och ståhöjd. Vi har provat fyra, och listat många.
Utbordartest - alla 40 hk
En utombordare på 40 hk är den mest användbara storleken. Den är relativt billig i inköp och snål i drift. Men det skiljer sig mycket mellan de olika märkena. Både i bränsleförbrukning och fart.
Bra att veta om GPS navigatorer
GPS betyder Global Positioning System. En modern variant av satellitnavigering som kan vara otroligt exakt om den hanteras rätt.
Flybridgebåtar: Havets höghus
Att köra båt "lite från ovan" är en angenäm upplevelse. När solen skiner!
Coronet 21, Europas första daycruiser
Danska Coronet är ett av dessa varv som har haft framgångar med enskilda modeller, men som helthet gått på kryckor. I slutet av 60-talet var det ett av ed ledande varven i Europa, eller i alla fall ett av de mest kända, men på 70-talet började det gå illa.
Barracuda 1000 Exclusive
Styrkan hos en del båtar är att de ser lite gammalmodiga ut. Det ger intrycket av att båten är beprövad och befunnen god.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida