ArtiklarOmvärderingen: Bella 571C
Här testar vi begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Bella 571C. Det går inte att få plats med allt i en knappt sex meter lång båt. Någon egenskap eller funktion blir lidande.
Chaparral 253, ren körglädje
Chaparral 235 är omåttligt rolig att köra. Ett välbyggt skrov med ett djupt V på 22° och en V8 på 310 hk är orsaken.
Åtta flytoveraller, varma på land, kalla i vatten
På landbacken och i båten fungerar flytoverallen perfekt som värmeställ. Men vad händer om olyckan är framme och du trillar i sjön? Vi har testat åtta av marknadens flytoveraller i åtta-gradigt vatten.
850-dieseln går till sjöss!
Med en prislapp på 278.500 kr för en ny Volvo Pentadiesel började Thord Axelsson leta begagnat. Det var inte en dans på rosor.
Omvärderingen: Carver 38 AFT Cabin
Omvärderingen: Carver 38 AFT Cabin
Båtnytt testar begagnade båtar med dagens kritiska ögon. Carver 38 AFT Cabin, en 10 år gammal sommarstuga är fortfarande fullt brukbar.
Fördel förhytt
Hytten i fören, i aktern eller midskepps, vilket alternativ är att föredra? Vi har testat fyra bruksbåtar på sex meter med varierande inredningslösningar. Hytten i fören har många fördelar.
Cap 23/20 WA, snillrikt!
Tänk att en så enkel sak som ett nedsänkt fördäck kan ge så många fördelar.
Bensin mot diesel del 2
Dieseln är numera snudd på lika stark och snabb som bensinmotorn, men tystare och mindre törstig.
Hanse 371, klatschig
Hanse 371 är en ny stjärna på seglarhimlen som blandar frejdigt mellan ljust och mörkt, glansigt och matt och på så sätt åstadkommit en klatschig inredning med en annorlunda salongslösning. Finishen håller hög nivå - där det syns.
MerCruiser 3.0L, MerCruiser D1.7L
Nu är den här, den första "folkdieseln" för planande båtar. Denna lilla 4-cylindriga turbomotor, MerCruiser D1.7L, kommer inte oväntat från bilmarknaden. Vi har testat och jämfört den med en konkurrent, bensinmotorn MerCruiser 3.0L. Och Dieseln vann matchen.
Omega 42 vs Wasa 410
Lika långa, nästan samma vikt och båda en gång framtagna för att tillfredsställa snabbseglarens önskemål. Omega 42 är främst gjord för långfärder i Östersjön medan Wasa 410 är lämplig för Atlantsegling. Priset skiljer en del, liksom innervolymen och byggkvaliteten.
Santer 760, dansar tango
Santer 760 bjuder upp till fartfylld finsk tango och följer den senaste trenden där prestanda prioriteras framför boendekomfort. En stötdämpad sänkköl med en smart upphissningsanordning är en innovation som kommit för att stanna.
Forbina 9000, omvärderingen
1998 kostade den exakt en halv miljon. Idag, 13 år och tusen sjömil senare, är prislappen 650.000 kr.
Finessa 6002, okänd pärla
Hade Finessa 6002 tagits fram av ett stort varv hade det blivit en storsäljare!
Arvor 23, i sin enkelhet
Den som är praktiskt sinnad kan lätt falla för Arvor 23:ans enkla och praktiska stil, förutsatt att man vänjer sig vid utseendet.
Coronet 26 Family, Staffans lastbåt
Än sol. Än regn. Vädret kunde inte bestämma sig. Men det kunde vi när vi såg Staffan Linder stäva över fjärden i sin Coronet 26 Family. En klassiker som är självskriven i Båtnytts artikelserie "Flygande besiktning".
Jeanneau Sun Odyssey 37, en i mängden
Den moderna cruisingbåten, där boende och komfort prioriteras framför seglingen, har vunnit många anhängare de senaste åren. Den är fantastisk med sina lätthanterliga rullsegel, rymliga sittbrunnar och stora innerutrymmen.
Albin 78, trotsade kulingen
Kulingen tog i från tårna och drog med full kraft in över Bohuskusten den första helgen i september. Många sjöfarare överraskades och sökte sin tillflykt till Käringöns skyddade hamn. I stället för att kämpa mot ett vredgat hav njöt de av bastu och god middag på Pettersons berömda krog. Hannu Karjalainen med besättning var några av dessa livsnjutare. Det gav oss tillfälle att göra en flygande besiktning.
Fæton Top Moraga 730, enkel och rak
Fæton Top Moraga 730 är en spanjor med ett klart och ensidigt budskap.
X-362, cruising i racingklass
Tanken med X-362 Sport var att skapa en snabb kappseglingsbåt som samtidigt är enkel och funktionell för familjesegling. Det har man lyckats med.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida