ArtiklarComfort 34, fin blandning av cruiser och racer
Från Sverigevarvet - dvs Sweden Boats i Stenungsund - kommer Comfort 34, en båt, som vänder sig till seglare med stora anspråk på bekvämlighet och hyfsade seglingsegenskaper. Tillsammans med John Albrechtson tog vi oss en närmare titt på båten.
På båtmässa i finska Åbo
Vårt finska broderland expanderar starkt på båtsidan. Utbudet av nya, avancerade modeller är jämförelsevis stort - och de hittar köpare. Båtnytt har varit på båtmässa i Runsala utanför Åbo och inspekterat det senaste i båtväg. Avance 36, Marino 23/DL, Buster R, Myrsky Janne
Albin 23
Albin 23 är en praktisk båt helt i linje med Albins tradition att göra båtar som fungerar utan krusidull. Extra plus får den låga ljudnivån och de goda manöveregenskaperna.
Albin 23, mera originell än praktisk
Hon kom, hon sågs - men inte blev det en fullständig och helt övertygande seger. Det finns många frågetecken omkring den länge aviserade "folkmotorbåten" från Albin.
Finnfire 33, vår kappseglande provbänk
Sällan eller aldrig har vi haft en så förnämlig plattform att prova utrustning, segel och elektronik på. Vår Finnfire 33 kommer att havskappseglas och alla iakttagelser skall rapporteras fortlöpande.
ABV 22 Weekend
ABV 22 Weekend är en snipa med drag av HT-båt framtagen genom samarbete mellan norsk tillverkare och svensk försäljare. Den är stor och rymlig och har förnämliga manöveregenskaper. Inredningens standard är lägre än vad man är van vid, med det är å andra sidan priset också.
Utbordare på segelbåten
Utbordare på segelbåten. Bullrig, lätt och stark men....
Bellona 29
Bellona 29 är en rymlig båt. Däcket är stort och fritt och säkert. Seglingsegenskaperna är de man förväntar sig av en havskryssare. Båten känns något klumpig på grund av sina höga fribord.
Med full fart till Fiskeskär eller sakta och säkert i snipa?
Sportfiske räknas som en av våra större "folkrörelser" och allt fler av dess entusiastiska anhängare söker sig till havs, gärna i egna flytetyg. Båtar och fiske hör ihop, men inte vilka båtar som helst.
Moderna jollar, långtidstest
Juniorbåtar förr i tiden var rejäla saker: GKSS-eka, Spätta, Stjärnbåt. Idag ska juniorbåten vara strömlinjeformad, lätt att rigga och sköta, enkel att hantera och segla.Vi båtägare har långtidstestat sex moderna jollar i storleken under Laser: Agua-Båt, Banshee, Sunfish, Sunfish S, Topper, Triss R.
Tre annorlunda och bra kombijollar
Vi Båtägares jolleexperter Per och Mats Göthlin, har tillsammans med ett dussintals ungdomar testat tre av marknadens kanske intressantaste kombijollar, Pokus, Crescent 455 och Väderöjullen. Det handlade inte om en sväng i sommarviken en solig eftermiddag utan om en månads hård segling, praktiskt taget varje dag, i ur och skur. Båtarna fick vad de tålde och lite till. Testets bästa vår var med mycket knapp marginal Pokus.
Banshee, Laser, Triss Racer - vilken är bäst?
På bara ett år har Laser blivit en av världens, och även Sveriges största jolleklasser. Varför, undrar många och tål den att bli jämförd med konkurrenter som Triss Racer och Banshee? Vi analyserar båtarna ingående och fick ett inte oväntat svar.
Min båt: Coronet 21 DC
Fantastiska sjöegenskaper, bullret irriterande, 120 hk för lite, inga problem, kungen bland båtar. Åsikterna är många bland Coronet 21 DC-ägarna.
Båtnytt provar Comfort 32, Flipper 850 och Day-Cruiser
Båtnytt provar Comfort 32, Flipper 850 och Day-Cruiser
De flytande båtmässorna hör hösten till. Långedrag och Riddarfjärden här hemma, Southampton i England, alla med massor av nya modeller. De här sex sågs på Allt på Sjön.
Stortest: Sju kvartstonnare för familjen
Båttest av Facil, Albin 79, Bianca 28, Jamsine 25, Accent, Guy 28 och Becker 27. Är kvartstonnaren lämplig som familjeseglare? Svaret är utan tvekan ja. En mycket viktig aspekt när man ska till att köpa båt är hanterligheten. En kvartstonnare är smidig att hantera: i hamn vid tilläggningar, i vikar när man ankrar upp, när man seglar vad gäller segelskifte och skotning.
Bellona 29, Comfort 30, Granada 31
Bra att bo i, men illa rustade för havssegling. Bellona 29, Comfort 30 och Granada 31, tre 130.000 kronors havskryssare för familjebruk. Fem kojer, ståhöjd, dinette m m. Men hur fungerar båtarna i hårt väder? Testlaget seglade de här tre båtarna och kom till slutsatsen att de är mer gjorda för sommar och sol än för tuff segling på havet.
Styrpulpetbåten - vattnens snabba skottskärra
I stort sett hybrider med otympligt namn. Men samtidigt också små opretentiösa och tuffa båtar, som både kan gå fort, lasta tungt, och användas till praktiskt taget vad som helst. Vi valde ut tio exempel i femmetersklassen och ställde dem mot varandra.
Albin 57, mycket båt för priset
Under pompa och ståt visade Albin Marin sin nykomling Albin 57 i samband med invigningen av den nya fabriken i Kristinehamn. Den här båten innebär en hel del nytänkande från Albins sida.
Coronet 31 AFT Cabin
Coronet 31 AFT Cabin, välkänd båt som blivit billigare! Dieselversionen av 31 fotaren har vi testat tidigare. Nu körde vi bensinmodellen, som just blivit 50.000 billigare.
100-timmarstest, snurror
Att motormakarnas effektsiffror är relativa, det vet vi redan. Inför långtestet duger dock bara direkt jämförbara värden. Därför satte vi först snurrorna i provbänken.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida