ArtiklarCarver 25 Montego, en jänkare för mycket
Carver 25 Montego, en jänkare för mycket
Det finns ett tjugotal amerikanska 25-fots familjemotorbåtar på den svenska marknaden. Carver 25 Montego är en. En för mycket.
Vi provar Boston Whaler
Att alla USA-båtar är slarvigt hopkomna fartvidunder med heltäckningsmattor i sittbrunnen är en skröna. Däröver tillverkas allt från smäck till högsta kvalitet - och båda sorterna hittar vägen hit. Boston Whaler är en av särlingarna med en alldeles egen profil.
Elan 33, prisvärd lågprisbåt
En båt som kostar närmare en halv miljon, kan det vara en lågprisbåt? Ja, om man jämför med konkurrenterna. Elan 33 från Jugoslavien är inte bara den billigaste båten i sin storlek. Den säljs dessutom komplett med allt från autopilot till örngott och uppläggningsfat ombord.
Långfärd i första klass
Satte man för ett par år sedan en vindruta på en segelbåt så klassades den automatiskt ner till motorseglare. Ett epitet som var klart nervärderande. Numera kallas typen för långfärd-seglare och visar att ägaren ser mera praktiskt på seglingen än hans kappseglande bröder.
Chris Craft 315 Commander
Chris Craft 315 Commander är ritad som bryggbåt redan från början och säljs hemma i USA utan styrplats inomhus. Följaktligen passar bryggan bra i såväl utförande som utformning. Instrument och reglage sitter samlade på en pulpet där de lätt kan ses och nås och utrymme finns för ytterligare komplettering.
Feeling 326 & First 32s5, Franska frestelser
Nya djärva lösningar, härlig volym och kul finesser kännetecknar de nya franska båtarna. Men hur beter de sig i sjön? Vi har provseglat två; Feeling 326, en nykomling med mycket av det goda ombord. Och First 32s5 med sin sensationella inredning och överbyggnad.
Accent, Maxi 77, Albin 78
De här tre båtarna är nog de mest omsatta begagnade familjeseglarna i mellanklassen. Populära, prisvärda, lättseglade och rymliga. Säkra kort i alla väder.
Arcona 32 & Arcona 36, vinnare
I somras vann två Arcona-båtar, 32:an och 36:an, sina respektive klasser i Gotland Runt. Vi har seglat de två vinnarna.
Liten båt att ro iland
På semestern. Till stugan och stranden. För fisketuren. Tillfällena är många då en liten båt kommer väl till pass. På marknaden finns många, det gäller att välja rätt. Oftast får det blir ett "resonemangsparti".
Campus 500 CS, Micro 19
Campus 500CS från Gustavsberg och Micro 19 från Brasilien har mycket gemensamt. De är nya, billiga, trailerbara och roliga att segla. Och båda går att övernatta i om man inte har för stora pretantioner!
Flipper 909, lång safari i grönländska vatten
Danske freelance-journalisten Harley Foged gjorde en 2000 distansminuter lång safari i grönländska farvatten i somras med en Flipper 909. Här följer hans rapport.
Fyra 28-fots segelbåtar
Nio meter, längre behöver inte en segelbåt vara för att ge utrymme och boendekomfort för en hel familj. Vi har tittat på fyra 28-fotare som alla får betyget godkänt. Maxi Fenix, Albin Alpha, First 285 och Dehler 28. Den franska båten, First 285 får dessutom en extra stjärna i kanten.
Flipper 575 HT & Uttern 6000
Flipper 575 HT med 70 och 90 hk Uttern 6000 med 50 och 70 hk
Välj rätt styrka på snurran
Det är inte alltid bäst att välja minsta möjliga motor till sin båt. Den kan både bli för långsam och dra onödigt mycket bränsle. Ett råd som gäller vid val av utombordsmotorer för de flesta mindre båtar.
Cigarette Hawk, den går så det ryker
Cigarette Hawk består av två jättelika motorer, en sittbrunn utrustad enbart för fortåkning och en ruff att dricka drinkar i. Allt för den nätta summan av två miljoner kronor.
Ballad, Scampi och Comfort 30
Ballad, Scampi och Comfort 30 finns i dag bara att köpa begagnade. Men för ett snittpris på 150.000 kr får man en bra segelbåt med inombordsmotor, härliga utrymmen och med sovplats för en hel familj.
Albin Nova, ny eller begagnad
Ska man verkligen köpa en helt ny båt när samma modell går att hitta begagnad men 155.000 kr billigare? Ja säger Ambjörn och Ylva Lindström som just köpt en ny Albin Nova. Båtnytt har jämfört den med en sju år äldre systerbåt.
Arcona 36, fullblod med drömkök
Arcona 36 har en öppen planlösning med runda svepande linjer och ett kök som gör varje kock glad. Men vilka är båtens seglingsegenskaper? Hur lever man ombord för övrigt? Vi tog ut Arcona 36 på ett test.
Fyra fiskebåtar för båtfiskare
Fiskets specialgren, trolling, har fått allt fler att inse tjusningen med sportfiske från båt. Det har också medfört att flera nya typer av båtar dykt upp på småbåtsmarknaden. Vi har granskat fyra. Grisslan Wellcraft 23 Fisherman Bayliner 1710 Trophy Center Console Terhi Trolling
Forbina 9000, svenskens drömbåt
Vi Båtägare har långtidstestat Forbina 9000 i sommar. Överallt där vi la till kom en båtgranne och ville titta närmare på båten. Forbina 9000 är drömbåten för många- Och den uppfyller nästan förväntningarna.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida