ArtiklarBothnia NF 30 och Maestro 31
I raden av alla nya båtar händer då och då att vi stöter på en och annan pärla. En sådan, som inte är helt ny som båttyp betraktad, är Bothania NF 30.
First 42, oj vilken fransyska!
Trots hotet om båtskatt, trots höga priser, trots stora igångsättningskostnader ökar utbudet av stora båtar. Båttillverkarna vet att det gäller att exportera eller stänga igen. Därför blir de bara fler, de stora båtarna. Vad går de för? Hur seglar de? Följ med ut och njut.
Baltic 42 DP, balanserad elegans
Riggen är hög och mäktig på Baltic 42DP och Doug Peterson har ritat en båt med mycket modern design. Inredningen är finurligt löst genom att skotten är vinklade rätt ut från bordläggningen. På det viset utnyttjar man båtens volym maximalt.
Avance 40, för snabba långfärder
När Avance Yachts i Finland ville bygga en 40-fotare beställde man en båt som skiljer sig från konkurrenterna. Sparkman&Stephens fick rita en snabb långfärdsbåt som skall kunna ensamseglas. Resultatet blev oväntat.
Åtta jollar jämförda
En jolle för barnen att kajka med, en praktiskt roddbåt och en liten stabil motorbåt. Finns den goda karamellen i en och samma båt? Nej, inte än. Men vårt test av åtta jollar visar att många klarar mycket. En av de bästa är fortfarande optimisten.
Contrast 36, Rospiggen 28 MS
Contrast 36, gedigen seglingsmaskin. Rospiggen 28 MS, akterruff ger bättre bobåt
Granada 808
"Vi har försökt konstruera en så stor båt som möjligt inom en given ram och den ramen är 8 meters längd och knappa 3 meters bredd."
Vi båtägare presenterar Flipper 740
Flipper 740 håller flippertraditionen vid liv, både när det gäller bottenkonstruktionen som linjerna ovan vattenytan.
Vi båtägare presenterar Facil 30
I många år har båtkonstruktörer hävdad att 9x3 meter är idealistiska mått för en familjeseglare.
Aphrodite 29, påkostad men tungseglad
Aphrodite 29 eller A 29, som byggaren föredrar att kalla båten, är en båt som siktar på samma pubilk som Fenix, Cumulus, NF-båten, Mamba 27 m fl båtar där fart och utrymmen är gemensamma nämnare.
Bianca Lido: Rymlig, elegant men intetsägande
Danska Bianca Lido är en ny familjeseglare med ambitionen att vara både rymlig och snabb. Vilket låter bekant. Resonemanget är detsamma som för en lång rad andra båtar. Krasst sett är dock Lido mera lagd på rymd än på fart.
Cayenne
Håkan Södergren är känd för att rita snabba seglare av skärgårdskryssartyp. Serien Lady Helmsman, Carrera Helmsman, Sierna och Athena har fått en storasyster i Cayenne International.
Becker 27, båtfolkets egna erfarenheter
Albin Delta
Årets nyhet från Albin Marin heter Delta, en 30 fors familjeseglare ritad av Peter Norlin.
Arcona 32
Att rita en 32-fots familjeseglare och räkna med att få någon godtagbar utkomst av den är inte lätt idag. 32-fots klassen är ett getingbo med hård konkurrens. Arcona 32 är dock en ny båt i klassen, och dessutom väl genomtänkt och snyggt byggd cruiser som bör klara sig väl bland sina jämnstora i getingboet.
Motorseglarspecial
Så har motorseglarna då äntligen fått sitt eget evenemang. Genom en blöt och blygsam men smått succéartad start på något som nog alla medverkande gärna ser som en framtida tradition.
One Of A Kind, farttest på Utö
Bättre bild av farten i en båtklass kan du inte få! Årets One of a Kind samlade 30 olika båttyper mellan 30 och 32 fot med Sveriges bästa seglare och segelmakare. Sagolikt väder med varierande vindar och perfekta arrangemang gjorde förutsättningarna idealiska för årets största farttest.
Clip 465
Tidigt Amerikanskt sextiotal... sa kollegan. Och visst finns det en hel del gammaldags drag i linjerna.
Nio Norska Nyheter
På den Norska båtindustrins höstliga pressvisning fanns i år bara motorbåtar - om man undantar en replika av ett vikingaskepp. Trenden i år verkar vara mittmonterade motorer och halvplanande skrov - snipiga eller plattgattade - som alla marschar kring 17 knop.
Dehler 25, finurlig sänkkölsbåt
En tyskbyggd båt med sänkköl och mycket väl utnyttjade utrymmen. Som dessutom seglar bra. Nya Dehler 25 är värd att stifta bekantskap med.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida