ArtiklarSveriges snabbaste standardbåt
Hon ser ut som tagen ur en James Bond-film när hon kommer fräsande över vågorna i 50 knop. CriCat, en helsvensk konstruktion, har vänt upp och ned på alla fart- och utseendebegrepp när det gäller sportbåtar. För det handlar faktiskt om en standardbåt, avsedd för vanligt åkande. Bara det att det i detta fall går så otroligt mycket snabbare!
Finngulf 34, annorlunda och jollekänslig
Finn Gulf 34 är något så ovanligt som ett försök att göra en produktionsbåt av en racer.
Bellmar 29
Bellmar 29, hyllning till hyckleriet.
Bella 800, nypremiär
Finska Bella Veneet Ky som bokstavligen byggt vidare på de tidigare formerna, strävar först och främst efter att ge ekipaget bättre fartresurser. Vilket man lyckats ganska bra med.
Cumulus, Rassy 29, Mamba 29, Winga 860
Nytänkande mot tradition. Vilket står sig bäst? Fyra svårt konkurrerande familjeseglare i 29-fotsklassen ligger här fridfullt uppankrade i en vik. Men håller de måttet för en bra familjebåt? Med John Albrechtson, Göran Karlsson och fyra familjer granskade vi etablerade Cumulus och utmanarna Winga 860, Mamba 29 och Hallberg Rassy 29 närgånget. Slutresultatet blev en rejäl överraskning.
BMW D190
BMW Marine GmbH i München har i dagarna lättat på förhänget och visat upp en ny motormodell. D190 heter nyskapelsen och är nummer nio i modellordningen.
Comfortina, Swan
Snabbaste Swan-båten. Comfortina, skönseglande fartbåten
Vi Båtägare presenterar Flipper 760
Flipper 760 fyller det lilla "glapp" som tidigare fanns i Flipper-programmet: Både pris- och storleksmässigt hamnar den ungefär mitt emellan Flipper 700 och 850.
Vi Båtägare presenterar Finngulf 34
Till VM för 3/4-tonnare i Helsingfors 1981 ritade Håkan Södergren en konstruktion efter de senaste IOR-reglerna och efter koncept som gav hans 1/2-tonnare Helmer Bryd och Blues stora framgångar året innan.
Fabola Diva 29
Idén är att skapa en snabb och förhållandevis lätthanterlig familjebåt med god komfort till ett konkurrenskraftigt pris. Det är konstruktionsteamet Peter Ståhle/Bernt Lindquists kommentar till Diva 39
Belmar 29
Belmar 29 är en finsk snipa som är avsedd att konkurrera med de norska snäckorna.
Gib Sea Plus, fartig men felande fransyska
Från Frankrike kommer nya Gib Sea Plus som är tänkt att locka samma typ av seglare som köper en Albin Express, Maxiracer eller X 79.
Gummibåt i mellanklass, dyrt men användbart flytetyg
Gummibåten ses oftast över axeln som flytetyg och de moderna typerna får oförskyllt lida för föregångarnas svagheter. Men rätt skött och använd är "gummimunken" ett utomordentligt åkdon. Lätt och lätt att ta med. Bärkraftig och säker på gränsen till det otroliga. Kostar också därefter i förhållande till styva skrov av samma storlek. Men här om någonsin är det kvalitet som gäller.
Baltic 51, havets Bentley
Pampigt! Nästan som att segla en 12:a! Vi var rejält imponerade när vi tog ut Baltic 51 under en höststorm utanför Vinga. Mycket för att få känna om hur det är att ratta en jordenrunt-kappseglare. Finskan 51:an Skopbank ligger just nu elva i Whitbread Round the World Race.
14 segelbordare testade
När vi planerade Det Stora Testet av marknadens segelbordare hade vi en sak klar: Vi skulle mäta bränsleförbrukningen på millimetern när, hylla marknadens snålaste och bua ut den törstigaste. Efter fyra dagars testande hade verkligheten spräckt våra ambitioner.
Elvström 22
Det danska konstruktörsparet Paul Elvström/Jan Kjærulff har tagit för vana att presentera åtminstone en ny båtmodell vart år. Förra året premiärvisades Elvström 22 på båtmässorna. Vi båtägare provseglare båten i Långedrag en höstdag. Elvström/Kjærulff har jobbat och seglat så länge tillsammans att de nästan vuxit ihop tankemässigt. Båda herrarna kan det mesta som är värt att veta om segling. De har ritat massor med båtar och de flesta av dessa båtar seglar utmärkt. Elvström 22 är naturligtvis inget undantag.
Guyline 125, snabbseglare med motorseglarkomfort
Motorseglare, snabbseglare, eller en lättskött familjebåt? Det verkar vara tre olika båtar vi talar om. Men ändå har man lyckats samla alla dessa epitet i en Guyline 125.
Fyra förnämliga snabbseglare
Förnämliga snabbseglare eller frustrerande seglingsmaskiner? Lite tillspetsat kan du se på snabbseglarna Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34 på detta sätt. Vad duger de till? Vi var fyra familjer som seglade ut en helg för att få veta. Dessutom fick John Albrechtson ge sin syn och besiktningsmannen Eje Wåhlstedt säga sitt. Vilken båt är bäst?
Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34. "Familjetest, fyra förnämliga snabbseglare"
Förnämliga snabbseglare eller frustrerande seglingsmaskiner? Litet tillspetsat kan du se på snabbseglarna Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34 på detta sätt. Vad duger de till? Vi var fyra familjer som seglade ut en helg för att få veta. Dessutom fick Johan Albrechtson ge sin syn och besiktningsmannen Eje Wåhlstedt säga sitt. Vilken båt är bäst?
Fyra snabba för seglarfamiljen
Comfortina, First 30E, Arcona 32 och Linjett 32 är fyra fina båtar för seglarfamiljer som vill byta upp sig till mera utrymmen och mera fart. De är också intressanta på så vis att de står för olika sätt att bygga båtar. Dels den moderna rationella, dels den traditionella.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida