ArtiklarChris Craft 320 Amerosport
Denna Chris Craft är en synnerligen tilltalande och främmande fågel från USA. På pluskontot: Bekväm, säker och stadig i sjön. Och i hamn gläds man åt ett rymligt och välutrustat pentry. Mest exotisk är nog den fantastiska förpiken. Undras var inredaren fått inspirationen till den.
Motordrivet släpfiske
Trollingfiske har på några få år blivit mycket populärt bland våra hundratusentals sportfiskare. Metoden "öppnar vida vatten" men kräver en del grejor samt en bra båt. Vi har testat Uttern 600, Chris Craft Sea Hawk, Grisslan 6000 och Grisslan Förruff, och tagit reda på vad för utrustning du behöver.
I de grumligaste åar byggs de största båtar
Fyrisån och Åkers kanal. Två ynkliga små vattendrag. Men båda har under vintern sett två jättebåtar födas och sjösättas: Sexmiljonersbåten Roto 60 och 23 tons segelbåten Elin Alida. Här presenterar vi dessa två udda båtar, menade för stora vatten, men som startade sina jungfruturer långt från havet.
Franska vågen av billiga segelbåtar
I Frankrike byggs billiga och bra segelbåtar för familjebruk. Båtarna är små men trots det mycket bekvämt inredda. De är därför nästan lika komfortabla som betydligt dyrare båtar. Båtnytt presenterar här några exempel på vad den franska båtindustrin kan prestera.
Maestro 35, Artina 33
Maestro 35, lyxig inredning ger högt pris. Artina 33, bekväm seglare med udda look.
Concorde 900
Det började med en faktaruta i Båtvärlden. På den sålde Leif Lindstedt hela produktionen. Nu ställer han ut på mässan för första gången. Vi båtägare hann provköra i höstas.
Flipper 1100, ovanligt dyr långfärdsbåt
"1100 Festival" är finska Flipper Boats största civila satsning hittills. En präktig motorkryssare som kostar och smakar.
Fyra nya norksa daycruisers
I samkörning med norska kollegor på Båtmagasinet och Norges Båtradio har vi testat fyra helt nya "dagkryssare". Vilka för övrigt får sin Sverigedebut på vårens mässor. Och de är trevliga bekantskaper.
Bowi Serai, praktisk och välplanerad
Bowi Serai är engentligen ingen daycruiser utan hör mera hemma bland kabinbåtarna.
Radartest
Radar för nöjesbåtar är allt vanligare i dag och utvecklingen går med stormsteg. Här testas sex av marknadens miniatyrer. Alla med dagsljusskärmar.
Crescent 490 Sport
Små styrpulpetbåtar blev en storsäljare säsong -86. Som komplement till eller rent av ersättning för större flytetyg. För folk som vill fara fort till stuga, strand eller fiskeskär. Med minsta besvär och till vettigt pris. Crescent 490 Sport med 40 hk snurra har varit hos oss sommaren lång och visat sig vara ett ekipage som motsvarar nyss nämnda krav.
One Of A Kind 1986
Här visar eliten vad din båt går för.
Granada 375, Finngulf 28
Granada 375, gammal och god. Finngulf 28, bästa Södergren-båten.
Flipper 777
Det ska sannerligen is i magen till för att dra en prototyp ur fabriken och omgående utlämna den till ett uppbåd internationella båtjournalister för provkörning och bedömning.
Chris Craft 216 WA Scorpion
Den här båten saknar serieproducerad motsvarighet i Skandinavien, men har många gelikar i hemlandet Amerika. "Scorpion" är först och främst avsedd för sportfiske på stora vatten, rustad och redd därefter.
Fabola Campus, nådde ända fram
Sex meter lång och grundgående. Lite trång kanske. Men... Vi Båtägares Tord Kempe lyckades få en ensam plats i skärgårdens mest utnyttjade hamn. Han sammanfattar: - Med Fabola Campus kom jag nära naturen och flöt ända in i vassen.
806, nygammal racer med dansk klass
För snart 11 år sedan introducerade Monark i Varberg nya Pelle Petterson-ritade 806. En båt tänkt att bli en ny entypsbåt och weekendseglare. Den var lite djärvare, lite fräsigare i linjerna, än andra dåtida entypsbåtar.
5-15 hk utombordsmotorer testade på en och samma båt
Rätt motorstyrka till båten ger bättre utbyte och ekonomi. I den andra artikeln har vi jämfört 5 utbordare i effektklassen 5 till 15 hk, samtliga provkörda på Crescent 434. Vår favorit blev 9,9-hästaren.
"Den nya klassen" 35-37 fotarna
Båtkonstruktören Rolf Eliasson har hjälpt oss göra en prestandaanalys av 10 nya 35-37 fotare, Baltic 35, Bianca 107, Comfortina 36, Diva 35, First 375, Omega 36, RB 111, Sweden Yachts 36, Sun Shine 36 och Two Star 36 . Här får du veta hur bra dessa båtar kan väntas segla, vad de tål mm.
Diva 45, läcker och lätthanterlig snabbskenare
Diva 45 är en läcker skapelse för dig som vill segla stort, bekvämt och mycket snabbt men utan en hel armé i besättningen.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida