ArtiklarFacil 35, smart inredning i snabb förpackning
Ytterligare en dyr testbåt. Visst, men en pärla och en ovanlig sådan. Snabbseglande familjebåten Facil 35 är först med att ha inredning i moduler. Du kan möblera som du vill. Långt eller kort pentry bestämmer familjen själv.
Avance 33
Jag vågar påstå att den som gillar att segla snabbt, bekvämt och avancerat kan knappt välja ett bättre alternativ än Peter Norlins vackra Avance 33
Välj snipan som passar dig bäst
De komma från öster, de komma från väster... Sniporna är på väg tillbaka, sedan stigande bränslekostnader gjort det för kostsamt att forsa fram över fjärdarna. Då blir de traditionella skroven, som skyndar långsamt med en liten motor, åter attraktiva alternativ.
One of a Kind 1981
24 snabbseglare i jätte-test. Så många bra besättningar i så bra båtar har sällan samlats på en gång! Årets One of a Kind för långsmala båtar - snabbseglare - blev en oerhört spännande kraftmätning. 24 båtar seglade fyra kappseglingar. Vilken kamp!
Scampi, Albin Viggen
Scampi, Peter Norlins berömda kappseglingsbåt Scampi blev känd som familjebåt först i mitten på sjuttiotalet. Albin Viggen - Albin Viggen kom ut på marknaden 1970. Tidigare hette båten Karlskrona-Viggen och hade en något annorlunda skrovkonstruktion.
Amigo 33
Nej någon pensionärsbåt är hon inte, Amigo 33. Trots sin långköl och sina traditionella linjer. Hon är tidlös. Som seglare uppför båten sig trevligt. Men det som imponerar på Amigon är inredningen. Särskilt om man jämför med andra 30-fotare och med priset.
Avance 24, Monark 690
Avance 24 har två egenskaper som är utmärkande. Den är snabb och den är rymlig. Monark 690 är en av de få riktiga snipor i plast som finns på den svenska marknaden idag.
Snabbseglare eller sommarstugor?
Sommarstugor eller snabbseglare? Den frågan ville vi ännu en gång ha svar på. Gäller det i lika hög grad eller i högre grad på båtar i halvtonsstorlek? Eller har man lämnat containerstadiet här och börjat få fina seglingsmaskiner? I Stockholms skärgård jämförde vi Granada 31, C&C 30, Mamba 31 och Compis 97.
Wynne - Albins svensk-amerikanare
Inte tu tal om annat - det har varit obalans mellan segel- och motorbåtar på utvecklingssidan hos Albin Marin. Till de senares nackdel. Men nu är det slut på vanliga ansiktslyftningar: Albin Wynne är en absolut ny båt.
Comfort 34
Comfort 34 andas kvalitet. Skrovet har enkla proportionerliga linjer. Däcket är rent och konsekvent med den låga överbyggnaden. Teakdäcket ger en sober elegans och säkert fotfäste.
Ny snurretrio för snålåkare
Att lusläsa bränslekurvor för motorer i minsta klassen lönar sig föga. Som störst blir skillnaden någon deciliter per hästkraftstimme. Däremot talar bullersiffrorna sitt tydliga språk.
Vi testar Aquila
Vi har tittat närmare på en elegant, typisk fransk båt på 28 fot som fått namnet Aquila
Albin Wynne
Det är svårt att konstruera en riktigt bra båt. De flesta nya modeller blir på sin höjd hyggliga kompromisser. Inte mer. Oftast mindre. Men i sommar har det dykt upp en motorbåt som kan bli en succé i sin prisklass - Albin Wynne från Albin Marin.
Albin Stratus, statusbåt med Norlinklang
Albin beställde. Peter Norlin ritade. Resultatet blev Stratus. VM.vinnare som prototyp. Statusbåt som serieversion med teakdäck, ratt och owner's cabin. Delikat att segla. Norlinklang.
Prov & Test: Bianca, Ravage och Sollux
Danmarks finaste båt! Det är lika bra att klämma fram med den uppfattningen på en gång. Bianca 414 är sagolik i det mesta.
Fjord 19 HC, en fullvuxen HT-båt
En av Fjords nyheter på förra höstens båtmässor var den här 5.5 meter långa och hela 2.4 meter breda HT-båten. HC står för half cabin - ett uttryck som tillverkare använder när de inte vill skilja förpiken från resten av båten med ett skott.
Contrast 33, snabbseglande sommarstuga
Allegro 33, drömbåt för långseglare
Drömmen om att segla långt ligger djupt hos många seglare jag träffar. Deras kanske vanligaste fråga gäller val av båt. I nio fall av tio är de inne på rejäla långkölade båtar. Båtar typ Allegro 33.
Albin 26
Vi båtägare provar: Albin 26
Båtägare provar: Carrera Helmsman
Tolvan "Sverige" och "Carrera" är konstruktioner som påminner om varandra till det yttre; båda har farten gemensamt. Fördelen med Carrera är att den är bebolig.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida