ArtiklarVälj rätt motorstyrka
Här lönar det sig att satsa på "reservkraft". Istället för att alltid behöva köra fullt, kan det löna sig att "gå upp" en storlek vid motorvalet. Att kunna köra fort även på delgas spar både pengar och motor.
Här är de verkliga familjebåtarna!
Stortest av åtta familjebåtar. Albin 25 de Luxe Family Four Marieholm 24 Monark Laxkuttern Parca 22 Nimbus 26 Sea Bella Tresfjord Lyx
Albin Viggen
När Albin Marin tog hand om tillverkningen av Viggen blev det stil på denna redan förut omtyckta familjeseglare.
Coronet 21 Explorer, efter åtta säsonger i "skick som ny"
När Coronet Explorer II 21 fot presenterades på London Boat Show 1965, uppmärksammades den som marknadens elegantaste seriebyggda kabinbåt. Och Coronets kvalitet håller, men det gör inte motorerna. Det visar denna 66:a.
Vi båtägare möter konstruktören av Albin 25
När man ska hem om söndagskvällarna önskar man att det gick dubbelt så fort. Men när man väl är ute så räcker 7-8 knop bra. Jag böt till den nya Albin 25:an som gör 11 knop. Den gamla gick för lusigt. Visserligen kostar den nya mer att köra, men det är fortfarande så billigt att det inte spelar någon roll. Så tyckte två av dom fem ägare som ställde ansvariga för Albin 25 mot väggen i "Vi båtägare möter Konstruktören"
Crescent 49, båten som startade HT-vågen
Crescent 49 var vår första hardtopbåt när den presenterades 1968. Den blev en storsäljare - nära 2.000 49:or har hittills tillverkats.
Fjordling 17- stilbildare som lever länge
Norskbyggda hardtoppsbåten Fjordling är en av sextiotalets mest omtalade och kända båtar. Säg den båtägare som aldrig hört det namnet nämnas!
Archimedes Penta 600 och Archimedes E 50
Vi har tittat närmare på årets stora snurrenyhet i 50-60-hästarklassen, Archimedes Penta 600.
Concorde HT, stabil och rymlig
Marieholms bruks Concorde HT är en gammal bekant, som redan funnits ett par år på marknaden. Dessutom är modellen en vidareutveckling av den populära sportbåten Concorde 16, och torde alltså vid det här laget ha kommit över eventuella "barnsjukdomar".
Elva jollar från varuhus
Skall du köpa en gummibåt i sommar... eller kanske en av plast. Läs då denna artikel - vi har undersökt och provrott ett antal av båda sorterna. Och skillnaderna är stora, både i utförande och pris.
Finnark F8, finsk motorseglare med finesser
Finnarks senaste flytetyg heter F8. Konstruerad av Hans Groop tillsammans med en rad av inredningsarkitekter. Resultatet har blivit en annorlunda motorseglare med flera finesser.
Crescent 535, Albin 25 de Luxe
Crescent 535, halvplanande HT-båt Albin 25 de Luxe, nu med starkare motor
Fyra 50-hästare i 100 timmars test
Spring inte iväg till närmaste återförsäljare av snurror och köp det fabrikat som han kanske för tillfället erbjuder. Vi har provat fyra 50-hästare i 100 timmar, och det skiljer verkligen i prestanda och inte minst i pris.
10 roddbåtar i stortest
Båtnytt har samlat ihop en betydande del av marknadens roddbåtar, både rundbottnade och planande. I denna första avdelning presenterar vi 10 rundbottnade roddbåtar med data och testresultat.
Amigo 23, långkölad skönhet
Amigo 23 är på flera sätt en ovanlig familjeseglare för att byggas idag.
Fjord 21 HT & Marino V21
Två intressanta hardtop-båtar i 21-fotsklassen fick bekänna färg i den grova havssjön utanför Sandhamn, en dag då det stundtals blåste styv kuling. Fjord 21 HT och Marino V21 är två komfortabla och välbyggda båtar från Norge och Finland. De har varsin 170 hk Volvomotor i aktern. Båtnytt presenterar en intressant jämförelse.
Snabbare än vinden, C-kattan god för 35 knop
Detta är Sveriges och förmodligen också Europas snabbaste segelbåt, C-katamaranen Sleipner. Båten är god för farter uppåt 35 knop och ännu mera och accelererar snabbare än de flesta motorbåtar. Sleipner används för nöjessegling i Stockholms skärgård, men är ett specialbygge för att tävla om Little Americas Cup, en pokal för vilken tävlingsreglerna bara föreskriver båtens längd, bredd och segelyta. I övrigt får den se ut hur som helst.
Blue Bird 25
Blue Bird är namnet på en ovanligt läcker, liten finsk halvkryssare.
Ankarsvik, Uttern 495
Ankarsviks Båtbyggeri i Sundsvall lanserar nu en intressant salongsbåt. Uttern 495, hardtopbåten har blivit mycket populär i detta land, och floran ökar ständigt på nya, djärva konstruktioner.
Flipper Cabin vs Uttern 550
Flipper Cabin och Uttern 550 är ruffade båtar med helt skilda bottenkonstruktioner. Men flera nämnare är gemensamma: De kostar cirka 18.000 kronor utan motor, och de är båda byggda för utbordardrift. Vi har testat dem i all slags sjö med var sin 50-hästare.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida