ArtiklarKlassikern: Bavaria 31 Cruiser
Klassikern: Bavaria 31 Cruiser
Den erbjuder seglingsupplevelser, en massa utrymme och ett bekvämt båtliv. Bavaria 31 Cruiser är smart uppbyggd och passar för de flesta användningsområden. Den är dessutom prisvärd.
Test: Dränkbara länspumpar
Test: Dränkbara länspumpar
Kapaciteten ska tas med en nypa salt, men alla länspumpar presterar bra. De flesta är byggda för att kunna rengöras och servas, medan några troligen är förbrukade när tillräckligt mycket skräp snurrat in sig i impelleraxeln.
Tema: Hårt väder
Tema: Hårt väder
Ibland försämras vädret plötsligt utan förvarning. Speciellt inomskärs är vädret svårt att förutse och där kan det bli stora variationer. Blir du överraskad av en åskfront kan det få dramatiska konsekvenser.
Test: TG 6.9 X
Test: TG 6.9 X
TG bygger slitvargar som är menade för många och långa skärgårdstransporter. I nya 6.9 X sätter de dock extra guldkant på sin skapelse – vilket även lockar till övernattning ombord.
Test: Minin Pogo 3
Test: Minin Pogo 3
Att få ta en rejäl repa med den nya franska Minin Pogo 3 är ren och skär seglingsglädje. Och deltagarna i solokappseglingen Mini Transat kan få glädja sig hela vägen över Atlanten – i båten som blev nominerad till årets båt i Europa i klassen Special Yacht.
Test: Maxi 1200
Test: Maxi 1200
44 år efter succélanseringen av Maxi 77 presenterar Pelle Petterson och polska Delphia nya Maxi 1200, som för det anrika varumärket in på ett helt nytt spår. I European Yacht of the Year har Maxi 1200 nyligen nominerats i lyxklassen.
Test: Buster Fish S
Test: Buster Fish S
Specialskapad för sportfiskaren, stryktålig och lätt nog att fraktas på en obromsad trailer. Buster S Fish är tänkt för kustnära vatten och insjöar. Vi testar lyckan och gränserna i finsk havssjö.
Test: HR 440 SC, Emili 425 och Scandica 420 Vertical Pro
Test: HR 440 SC, Emili 425 och Scandica 420 Vertical Pro
Det är inte nödvändigt med dyra och vräkiga båtar för att kunna njuta av båtlivet, det finns många mindre och billigare varianter. Båtnytt har testat tre fina småbåtar i tufft västkustväder.
Test: Nimo 26
Test: Nimo 26
När Nimo 26 sjösattes i mitten av 1990-talet skrev en enig båtpress att den var som klippt och skuren för en familj på jakt efter en välplanerad, snabb, välbyggd båt med skandinaviska linjer. Står omdömet pall än idag?
Test: Axopar 28 TT
Test: Axopar 28 TT
Vi Båtägare är först ut med att köra uppdaterade Axopar 28 T-Top med ny maxad motorstyrka. Utrustad med en 350 hästars Mercury kommer skrovformen till sin rätta i vad som närmast kan beskrivas som en "perfect match".
Test: Nordstar 30 Patrol
Test: Nordstar 30 Patrol
Med några få men väl genomtänkta förändringar vill Nord Star 30 Patrol gärna kalla sig nyhet. En uppdatering med ny modellbeteckning är nog mer korrekt.
Installera bogpropeller
Installera bogpropeller
Roland Wikner tröttnade på svåra tilläggningar i blåsiga hamnar. Han löste problemet genom att själv installera en bogpropeller i sin segelbåt.
Test: Nimbus 26 DC Epoca
Test: Nimbus 26 DC Epoca
Vågad design. Funktionell. Och utmärkta köregenskaper. Därför slog dagbåten Nimbus 26 DC Epoca igenom under sin 17 år långa tillverkningstid.
Tema: El ombord
Tema: El ombord
Att kunna få en kall öl och ladda sin mobil i naturhamnen, utan att behöva köra motorn för att strömmen tar slut, är för vissa en utopi. PB visar hur du får båten strömsnål utan att offra semesterns bekvämligheter.
Renovera hydrauliska trimplan
Renovera hydrauliska trimplan
Hydrauliska trimplan är ingen avancerad vetenskap. vi visar hur de fungerar, vilken service som är nödvändig och hur läckage åtgärdas.
Snabbare segelbåt del 1 & 2
Snabbare segelbåt del 1 & 2
Att byta till fall i dyneema kan göra susen för seglingen. Du slipper ofrivillig buk i storseglet och en krängande båt. Så här enkelt är det.
Test: Buster Magnum E
Test: Buster Magnum E
Nya Buster Magnum E är inspirerad av framgången med Magnum M5, men har fått ett helt nytt skrov och ett däck i glasfiber. Magnum E är en sportig och sjöduglig familjeflirt med potential att nå nya målgrupper.
Test: Askeladden Z7
Test: Askeladden Z7
Varvet är väl känt, men modellen okänd. Är det därför som Askeladden Z7 är Blockets mesta fynd. Eller är det V8:ans törst som är orsaken?
Test: Kawasaki 310 R
Test: Kawasaki 310 R
Att du blir lite blöt gör ingenting. Körglädjen är total när vi släpper loss Kawasakis 300 hästar och flyger fram i 58 knop.
Test: Aquador 22 WA
Test: Aquador 22 WA
Aquador har tagit sin klassiska 21 WA och skalat ned på lyxen. Kvar är en båt med samma sjöegenskaper men med lite mindre stiligt utseende.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida