ArtiklarTest: Beneteau Flyer 5
Test: Beneteau Flyer 5
Beneteaus minstingar i Flyerfamiljen Flyer 5 spacedeck och sundeck är två versioner av samma skrov. Små båtar med stor flexibilitet och potential att fungera som ett stadigt insteg i båtlivet.
Test: Dahl P10
Test: Dahl P10
Dahl P10 är en kolfiberkonstruktion designad för att hålla länge och med potential att förbli en modern klassiker. En åretruntbåt för den som vill färdas länge, mycket och tryggt på havet.
Test: Astus 24
Test: Astus 24
24-fotaren är franska Astus största trimaran, enkel och avskalad för snabb segling och spartanskt campingliv. Vi har glidit fram över platt vatten med trivsamt porlande runt alla tre stävarna.
Test: Corsair Cruze 970
Test: Corsair Cruze 970
Loggen tickar snabbt upp i tvåsiffrigt och kölbåtarna runtomkring förefaller parkerade. I Corsair Cruze 970 förstår vi varför trimaranseglare alltid seglar med ett leende från öra till öra.
Test: Nimbus 305 Coupé
Test: Nimbus 305 Coupé
Inte för törstig, inte för stor, inte för påkostad och framförallt inte för snabb. Istället klok, förnuftig och synnerligen genomtänkt. Följ med Båtnytt ombord i Nimbus 305 Coupé.
Test: Buster XXL
Den åttonde modellen i Busters digra modellpark imponerar med goda sjöegenskaper och fiffiga detaljer.
Gör det själv: Sugtömning
Gör det själv: Sugtömning
Den 1 april blev det förbjudet att tömma toalettavfall i sjön. Även min segelbåt från mitten av 70-talet berörs. Nu måste toaletten anpassas för sugtömning. Kan jobbet göras för under tusenlappen?
Gör det själv: Få koll på tanken
Gör det själv: Få koll på tanken
För att slippa drabbas av obehagliga motorstopp är det bra att ha en inspektionslucka på sin bränsletank. PB visar hur du gör.
Test: Klassikern Fabola Campus
Test: Klassikern Fabola Campus
Campus är snarare en uppskalad jolle än en förminskad kölbåt. Det märks på seglingsegenskaperna, hanterbarheten och detaljernas dimensionering.
Test: Aquador 21 WA
Test: Aquador 21 WA
Aquador 21 WA är het på begmarknaden. Med all rätt. Klokt motoriserad är den en smart sol- och badbåt.
Test: Highfield DL 640
Test: Highfield DL 640
Highfield 640 kombinerar ribbtuber med aluminiumskrov. Med motorn lika rätt trimmad som ditt eget fokus är det här en fartkapabel lättviktsribb till ett pressat pris.
Test: Askeladden C75 Center Cabin
Test: Askeladden C75 Center Cabin
Med C75 Center Cabin gör Askeladden en modern hyttbåt. Djup v-botten och rejäla steglister ger körglädje i en året-runt-båt som håller för alla väder.
Test: Pursuit DC 265
Test: Pursuit DC 265
Båtar byggda med kompromisser blir sällan bra. Pursuit 265 är obeveklig i sitt utförande men har likväl siktet inställt på väldigt olika brukande.
Test: Tärnskär 32
Test: Tärnskär 32
Råbarkad, robust och rasande effektiv i hög sjö. Nya Tärnskär 32 rusar fram som ett värdigt skepp över havet och bjuder på lika mycket åkkomfort som körglädje.
Tema: Utombordare
Tema: Utombordare
Jakten på mest effekt i aktern har nästan passerat rimliga gränser. Men för båttillverkarna innebär större utombordare fler möjligheter. 2 taktsmotorerna har fått en renässans tack vare förfinad teknik och de elektriska alternativen blir allt mer realistiska.
Gör det själv: Byt bälg
Gör det själv: Byt bälg
Att byta bälg är inte något svårt jobb, men om det är längesen det gjordes kan vissa delar ha fastnat.
Gör det själv: Trimma spislågan
Gör det själv: Trimma spislågan
Brinner spislågan med gul topp är det hög tid att göra i ordning köket. Lär dig hur du förebygger haveri, vad du kan serva själv och vad du bör lämna till en verkstad.
Test: Fjordling 17 HT
Test: Fjordling 17 HT
Ett halvt sekel efter att Fjordplast satte Jan Herman Linges Fjordling 17 HT i produktion har båten fortfarande förmågan att sätta hjärtan i brand.
Test: LED-lampor
Test: LED-lampor
Det enklaste sättet att energieffektivisera sin båt är att ersätta de gamla glödlamporna med lampor av LED-typ. Praktiskt Båtägande testar vilka varmvita lampor som verkligen ger ett trevligt sken.
Test: Chris Craft Corsair 25
Test: Chris Craft Corsair 25
Prislappen och fartpotentialen får förmodligen de flesta att backa från denna Chris Craft. Men har du råd och älskar fartvind är detta båten du söker.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida