Gör det självGör det själv: Svajankring
0
Så bäddar du för en god nattsömn på svaj. Vi är många som längtar efter de där lugna sköna sommardagarna i båten. Men en julinatt i en svensk gästhamn kan vara allt annat än fridfull. Och många ankarvikar blir fulla långt innan lunchtid under högsäsong. Lösningen heter svajankning.
Gör det själv: Tätt runt rutorna
0
Om du ska byta rutlister finns det mycket att tänka på. Har du dessutom en äldre båt med träöverbyggnad kan det bli ännu knepigare.
Fixa din motor själv
0
Är du nybörjare när det gäller allt vad båtmotorer heter? Förtränger du det faktum att du borde byta olja och filter av olika slag för att du inte vet hur du ska göra? Lugn, här förklarar vi de mest grundläggande sakerna du bör kunna för att din dieselmotor ska må bra. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Gör det själv: Byt elsystem del 1
0
Praktiskt Båtägandes motorexpert Lasse Lundbladh byter elsystem i en gammal 60-talsbåt. Först slits all den gamla elen ut och det nya systemet planeras.
Fixa läckande impellerpump
0
Har du vattenläckage från skvallerhålen där sjövattenpumpen sitter fast på motorn? Lugn. Vi visar hur du byter packboxar och åtgärdar problemet.
Gör det själv: Byt elsystem del 3
0
Säkrat. Turen har nu kommit till förbrukarelen. En ny säkringspanel sätts in och kablarna dras om.
Renovering Chris-Craft Lancer
0
Alla har en drömbåt, och för designern Bo Zolland är det Chris-Craft Lancer. Nu håller han på att renovera sin ögonsten och Praktiskt Båtägande har varit med på resan. (Artikelserie från 2011, 4 avsnitt/22 sidor)
Måla sittbrunnen med halkskyddsfärg
0
Våta sittbrunnsbänkar blir lätt hala och allt spring upp och ner från däck gör att de snabbt blir smutsiga. Genom att måla sittytorna med mörk halkskyddsfärg får du både en fräschare sittbrunn och ett halkskydd som höjer säkerheten. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Fixa septiktank med sugtömning till toan
0
I och med den nya lagen som snart träder i kraft är det fler båtägare som kommer att tvingas installera både septiktank och sugtömningsmöjlighet. Här visar vi hur man kompletterar sin toalett med en tank. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Reparera delamineringen själv
0
En delamineringsskada är något som alla plastbåtsägare kan råka ut för. Är den begränsad är det rätt enkelt att göra lagningen själv. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Renovera toapumpen
0
Det är svårt att komma undan toalettunderhållet. Med några års intervall är toapumpen något som de flesta båtägare åker på att renovera. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Montera tryck- och tempmätare till dieselmotorn
0
Kylningen och smörjningen är motorns hjärta och blodomlopp. Men alltför många åker runt utan att ha koll på läget. Här visar vi hur du eftermonterar ett bra varningssystem på din gamla dieselmotor. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Sy nytt kapell själv
0
I vintras köpte jag och min man en Terhi 520 för 24000 kronor. Ett kanonpris, tyckte vi. Dynorna och kapellet var emellertid helt slut. Dynor hade jag sytt förut, men att sy ett kapell var en helt annan sak. (Artikel från 2011, 6 sidor)
Renovera epoxy och trä: Canberra
0
När plast möter trä uppstår ibland ljuv musik. Det var just det som var förhoppningen bakom projektet att få riktig puts på en gammal Marieholm Canberra. Följ arbetet med epoxy och trä på vägen mot styrka och glans. (Artikelserie från 2011, 2 avsnitt/8 sidor)
Montera ny däckslucka
0
Måtten på nya däcksluckor stämmer sällan med originalluckorna. Något slags speciallösning måste till. Ett sätt är att tillverka en träram med rätt mått att montera den nya luckan på. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Installera värmare i båten
0
Halva jobbet att installera en diesel­värmare ombord ligger i förberedelserna inför monteringen. För att få en säker installation är det a och o att ta hänsyn till viktiga inbyggnadsregler. (Artikel från 2011, 5 sidor)
Installera plotter
0
Tänk efter innan du skruvar fast den nya plottern. Placeringen har stor betydelse för hur bra den fungerar att navigera efter. Se också till att göra rätt inställningar redan från start. (Artikel från 2011, 3 sidor)
Allt om rullfock
0
Ett rullsystem bidrar både till bekvämlighet och en högre säkerhet ombord. Vi tittar närmare på vad det finns för rullsystem på marknaden. Och visar hur det går till att montera. (Artikelserie från 2011, 2 delar/9 sidor)
Plasta igen hål på båten
0
Det är inte bara hos tandläkaren man kan laga hål. Förr eller senare måste de flesta båtägare ta sig samman och fylla igen en oönskad öppning i båten. Här får du en första duvning i plastningens konst. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Nätverk i båten - NMEA 2000
ARTIKEL FRÅN PraktisktBåtägande.se
Lasses och Tommys Rindökryssare från 1980 ska förvandlas till en av Sveriges modernaste high-techbåtar. Som plattform installeras nätverket NMEA 2000. (Artikel från 2011, 5 sidor)

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori


Tagg


Skribent


Undersida