Gör det självFixa kölsläppet
0
Enkla medel och kluriga lösningar kan gjuta nytt liv i en gammal båt. det har Lars Kjellander bevisat. Det gjorde honom även till vinnare i pb:s tävling Önskereportaget. (Artikel från 2011, 5 sidor)
Byt ut och sätt fler bultar i kölen
0
Med nio båtar på tomten – de flesta i trä – saknar inte Truls Johannessen sysselsättning. Men med rätt attityd och en portion kunskap går det att få tid över till både familj och andra fritidsintressen. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Renovera kylboxen
0
En ny kylkompressor i Flipper 700:an betyder ljuv musik för familjen Olsson. Efter år av svettig ost och ljummen mjölk ska det äntligen bli krispigt kallt i kylboxen. (Artikel från 2011, 4 sidor)
4 halvtimmesprojekt
0
Allt behöver inte vara fixat och färdigt när du kastar loss för sommarens båtsemester. Mycket går att göra under resans gång. Gör ett litet båtjobb nu och då så är båten i bättre skick när du kommer hem än innan du for. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Fräscht mantåg på en dag
0
Staketbåtar kallas de ibland lite föraktfullt, båtarna med stöttor och linor ute vid bordläggningen. En del tycker det mest är i vägen, men för oss som tycker det fyller en funktion visas här hur det snyggas upp med enkla medel. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Bättre ventilation i båten
0
Ventilation i fritidsbåtar är en bortglömd del av komforten. Det erkänner också flera båttillverkare. Men det finns åtgärder man kan göra i efterhand för att förbättra miljön i ruff och kabin. (Artikel från 2011, 5 sidor)
Byt lampa till LED
0
Att fixa med båten är för många en viktig del i själva båtlivet. Men de flesta av oss kommer aldrig att plocka isär ett backslag eller sy egna segel. Att byta en glödlampa klarar däremot alla, och det tycker vi att du ska göra. (Artikel från 2011, 2 sidor)
Bygg badbrygga på båten
0
Tidigare har Praktiskt Båtägandes läsare kunnat följa hur Toni Henriksson hittat finurliga och kluriga lösningar när han försett sin Albin Cumulus med grabbräcke och sittbrunnskapell. Denna gång stod en egentillverkad badbrygga på att-göra-listan. (Artikelserie från 2011, 2 avsnitt/6 sidor)
Välj rätt propeller
0
"Kling-kling-kling-kling". Jag minns fortfarande med obehag ljudet som uppstod när aktersnurran på redaktionens båt högg i sten. Nu behöver den naggade propellern åtgärdas. Köpa nytt eller renovera? Stål eller aluminium? Så många val! (Artikel från 2011, 3 sidor)
Uppdatera riggen
0
Riggen är segelbåtens gaspedal. I den här serien tittar vi på vad du kan göra för att förbättra din gamla rigg och få en enklare trimning och roligare segling. Först ut är bommen och uthalet. (Artikelserie från 2011, 4 delar/12 sidor)
Klä om säten som experten
0
Har du tillgång till en bra symaskin, en vass sax, en häftpistol – och en ängels tålamod? Då har du vad som krävs för att fräscha upp inredningen i din båt! (Artikel från 2011, 6 sidor)
Fräscha upp teakdetaljer
0
Ägna en förmiddag eller några kvällar åt sittbrunnens teakdetaljer så blir de som nya. Att skruva loss, slipa och olja upp teaklisterna i sittbrunnen är ett enkelt och billigt jobb. Resultatet visar sig direkt i en rejält uppfräschad sittbrunn. (Artikel från 2011, 3 sidor)
Totalrenovering av Maxi Maxim -79
0
Marcus Ramberg bygger bokstavligen själv om sin Maxi Maxim årgång 1979. Han gör allt från att snickra pentryt till att plasta en egen instrumentpanel. Totalt har han ägnat tusentals timmar åt att skapa sin drömbåt. (Artikelserie från 2010, 2 avsnitt/8 sidor)
Gör det själv: Serva kylningen
0
Byte av packning och anod. Har du glykolspill under motorn kan det vara dags att se över kylsystemet. Vi visar hur du gör en enkel service inklusive gavelpackningsbyte i din Martec färskvattenkylning.
Turboskola, del 1-3
0
Turbon är en viktig del av motorn på en modern marindiesel eller bensinare. Vi går igenom funktionen och visar steg för steg hur du kontrollerar skicket på ditt eget aggregat. I nästa nummer följer vi en renovering av ett vanligt förekommande turboaggregat, av typen K26, som passar till Volvo Penta. I tredje avsnittet ger vi din gamla Volvodiesel en adrenalinkick. Genom att byta till en turbo som laddar fullt redan vid låga varvtal är det möjligt att öka vridmomentet med upp till 35 procent runt 1 800 rpm, där det behövs som allra mest. (Artikelserie från 2010, 3 delar/14 sidor)
Nytt elsystem i IF
0
Många 70-talsbåtar har ett elsystem som inte följt med sin tid. Häng med från början när vi uppgraderar elen ombord på vår projektbåt. (Artikelserie från 2010, 17 sidor). Del 2: Värmaren. Del 3: Solpanel. Del 4: Koppla ihop
Vårda vantskruven
0
Lite underhåll och rätt hantering kan betyda skillnaden mellan flyt och totalhaveri. Nu zoomar PB in och lär dig vantskruvsvett. (Artikel från 2010, 3 sidor)
Renovera delaminerat däck
0
Säljaren hymlade inte när Johan Sandberg köpte sin C 40. Fördäcket var delaminerat och behövde åtgärdas. Fakta om hur jobbet skulle gå till samlades in på internet. Sedan var det bara att kavla upp ärmarna och skrida till verket. (Artikel från 2010, 3 sidor)
Montera däckstömning
0
Om ett par år blir det förbjudet att tömma toatanken i vattnet, och många båtar måste byggas om. Men även om man redan har en hålltank är det en hel del att tänka på för att allt ska passa och tömning vid pumpstationen gå smidigt. (Artikel från 2010, 4 sidor)
Bygg stativ till solpanelen
0
Lasse Lundberg tillverkade ett eget stativ för solcellspanelen av ett polerat rostfritt rör. En snygg och stadig lösning som dessutom blev billigare än de färdiga stativ som finns att köpa i båthandeln. (Artikel från 2010, 4 sidor)

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori


Tagg


Skribent


Undersida