ArtiklarReparera delamineringen själv
En delamineringsskada är något som alla plastbåtsägare kan råka ut för. Är den begränsad är det rätt enkelt att göra lagningen själv. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Renovera toapumpen
Det är svårt att komma undan toalettunderhållet. Med några års intervall är toapumpen något som de flesta båtägare åker på att renovera. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Montera tryck- och tempmätare till dieselmotorn
Kylningen och smörjningen är motorns hjärta och blodomlopp. Men alltför många åker runt utan att ha koll på läget. Här visar vi hur du eftermonterar ett bra varningssystem på din gamla dieselmotor. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Sy nytt kapell själv
I vintras köpte jag och min man en Terhi 520 för 24000 kronor. Ett kanonpris, tyckte vi. Dynorna och kapellet var emellertid helt slut. Dynor hade jag sytt förut, men att sy ett kapell var en helt annan sak. (Artikel från 2011, 6 sidor)
Renovera epoxy och trä: Canberra
När plast möter trä uppstår ibland ljuv musik. Det var just det som var förhoppningen bakom projektet att få riktig puts på en gammal Marieholm Canberra. Följ arbetet med epoxy och trä på vägen mot styrka och glans. (Artikelserie från 2011, 2 avsnitt/8 sidor)
Montera ny däckslucka
Måtten på nya däcksluckor stämmer sällan med originalluckorna. Något slags speciallösning måste till. Ett sätt är att tillverka en träram med rätt mått att montera den nya luckan på. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Installera värmare i båten
Halva jobbet att installera en diesel­värmare ombord ligger i förberedelserna inför monteringen. För att få en säker installation är det a och o att ta hänsyn till viktiga inbyggnadsregler. (Artikel från 2011, 5 sidor)
Installera plotter
Tänk efter innan du skruvar fast den nya plottern. Placeringen har stor betydelse för hur bra den fungerar att navigera efter. Se också till att göra rätt inställningar redan från start. (Artikel från 2011, 3 sidor)
Allt om rullfock
Ett rullsystem bidrar både till bekvämlighet och en högre säkerhet ombord. Vi tittar närmare på vad det finns för rullsystem på marknaden. Och visar hur det går till att montera. (Artikelserie från 2011, 2 delar/9 sidor)
Plasta igen hål på båten
Det är inte bara hos tandläkaren man kan laga hål. Förr eller senare måste de flesta båtägare ta sig samman och fylla igen en oönskad öppning i båten. Här får du en första duvning i plastningens konst. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Nätverk i båten - NMEA 2000
ARTIKEL FRÅN Unknown
Lasses och Tommys Rindökryssare från 1980 ska förvandlas till en av Sveriges modernaste high-techbåtar. Som plattform installeras nätverket NMEA 2000. (Artikel från 2011, 5 sidor)
Fixa kölsläppet
Enkla medel och kluriga lösningar kan gjuta nytt liv i en gammal båt. det har Lars Kjellander bevisat. Det gjorde honom även till vinnare i pb:s tävling Önskereportaget. (Artikel från 2011, 5 sidor)
Byt ut och sätt fler bultar i kölen
Med nio båtar på tomten – de flesta i trä – saknar inte Truls Johannessen sysselsättning. Men med rätt attityd och en portion kunskap går det att få tid över till både familj och andra fritidsintressen. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Renovera kylboxen
En ny kylkompressor i Flipper 700:an betyder ljuv musik för familjen Olsson. Efter år av svettig ost och ljummen mjölk ska det äntligen bli krispigt kallt i kylboxen. (Artikel från 2011, 4 sidor)
4 halvtimmesprojekt
Allt behöver inte vara fixat och färdigt när du kastar loss för sommarens båtsemester. Mycket går att göra under resans gång. Gör ett litet båtjobb nu och då så är båten i bättre skick när du kommer hem än innan du for. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Fräscht mantåg på en dag
Staketbåtar kallas de ibland lite föraktfullt, båtarna med stöttor och linor ute vid bordläggningen. En del tycker det mest är i vägen, men för oss som tycker det fyller en funktion visas här hur det snyggas upp med enkla medel. (Artikel från 2011, 4 sidor)
Bättre ventilation i båten
Ventilation i fritidsbåtar är en bortglömd del av komforten. Det erkänner också flera båttillverkare. Men det finns åtgärder man kan göra i efterhand för att förbättra miljön i ruff och kabin. (Artikel från 2011, 5 sidor)
Byt lampa till LED
Att fixa med båten är för många en viktig del i själva båtlivet. Men de flesta av oss kommer aldrig att plocka isär ett backslag eller sy egna segel. Att byta en glödlampa klarar däremot alla, och det tycker vi att du ska göra. (Artikel från 2011, 2 sidor)
Bygg badbrygga på båten
Tidigare har Praktiskt Båtägandes läsare kunnat följa hur Toni Henriksson hittat finurliga och kluriga lösningar när han försett sin Albin Cumulus med grabbräcke och sittbrunnskapell. Denna gång stod en egentillverkad badbrygga på att-göra-listan. (Artikelserie från 2011, 2 avsnitt/6 sidor)
Välj rätt propeller
"Kling-kling-kling-kling". Jag minns fortfarande med obehag ljudet som uppstod när aktersnurran på redaktionens båt högg i sten. Nu behöver den naggade propellern åtgärdas. Köpa nytt eller renovera? Stål eller aluminium? Så många val! (Artikel från 2011, 3 sidor)

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida