ArtiklarTest: Arronet 24 5 CC
Test: Arronet 24 5 CC
Nya Arronet 24 5 cc har försetts med en gummiupphängd mitthytt och extra ljudisolerande skärmar. Resultatet är en lyckad kombination av utmärkta sjöegenskaper och åkkomfort i Autobahnklass.
Test: Capelli 23 Dino
Test: Capelli 23 Dino
Italienska Capelli har lyckats skapa en mycket funktionell hyttbåt för den lilla familjen. Dessutom en riktigt snygg sådan.
Test: Nimbus 21 Nova
Test: Nimbus 21 Nova
Med enklare detaljer och snurra istället för diesel är nya 21 Nova mer konkurrenskraftig än tidigare modeller. Men samtidigt försvinner en del av Nimbus exklusiva charm.
Test: Linder 460 Arkip
Test: Linder 460 Arkip
Linders största modell har nu fått sig ett lyft. Små förbättringar som gjort en mycket bra båt något bättre.
Test: Rupert R5 & R6
Test: Rupert R5 & R6
Rupert har gjort sig ett namn med sina machoribbar. Men med minstingarna R5 och R6 öppnar man upp för nya målgrupper. Numera är det kompromisslös njutning som gäller.
Test: Quicksilver 605 Sundeck
Test: Quicksilver 605 Sundeck
Quicksilver verkar satsa på det omöjliga när man vill få in både öppen sittbrunn, stort soldäck och övernattningsmöjligheter. Men man lyckas få in alla delar.
Test: Alukin SC 650
Test: Alukin SC 650
Alukin kompletterar sina arbetsbåtar med en sportig pendlarbåt för fritidsåkarna. Alukin SC 650 är en mindre hyttmodell, med ett välplanerat inre.
Test: Flipper: 600 DC
Test: Flipper: 600 DC
Det är som med suvar, bara för att man designar en galet ful kaross och höjer fjädringen blir det ingen jeep. Flipper väljer att kalla sin nya sexmetersbåt för daycruiser, det är samma misstag. Men som solskensracer är den mycket lyckad.
Test: Bella 600 BR
Test: Bella 600 BR
Inför säsongen 2015 spetsar finska Bella till designen på sina nya modeller. Bella 600 BR är en av dem och resultatet av ett samarbete med en av de just nu hetaste konstruktörerna.
Test: Flipper 640 SC
Test: Flipper 640 SC
Båtkonstruktören Espen Thorup tar med sina kunder på en rejäl resa när det gäller att förnya tänkandet kring design och konstruktion. Tillsammans med Flipper har han i 640 SC skapat en kommande trotjänare som är i takt med framtiden.
Test: Agapi 950
Test: Agapi 950
Agapi 950 är en familjeflirt i ribbkläder. Fartkapaciteten är upp till 50 knop och båten är trailerbar. Mellan tuberna på den 10 meter långa båten döljer sig boende för fyra, pentry och en liten toalett. Här kommer säker körning och trivsel före adrenalinstinna fartkickar.
Test: Skilsö 950 HT
Test: Skilsö 950 HT
Skilsö 950 HT är en av de rymligaste familjebåtarna kring tio meters längd som byggts i Europa. Dessutom är den ett kvalitetsbygge.
Test: Fareast 28 R
Test: Fareast 28 R
Snabb och läcker och helt utan inredning. Fareast 28R är byggd för fart och seglingsglädje. Det våras för entypsseglingen, men finns det plats för ännu en klass?
Test: Advanced 44
Test: Advanced 44
Den största sittbrunnen som setts och seglingsegenskaper som slår det mesta, men med en prislapp på samma nivå; 7,7 miljoner kronor kostar denna italienska weekendseglare för två.
Praktiskt: Plasta stäven
Praktiskt: Plasta stäven
Att plasta en skada på båten är inte så svårt, men det är viktigt att göra rätt, annars riskerar hållfastheten att bli sämre. PB:s Plast-Bosse visar hur man fixar en stävskada.
Praktiskt: Bygg badbrygga i glasfiber
Praktiskt: Bygg badbrygga i glasfiber
För motorbåtsägaren kan en badplattform av glasfiber vara ett hett alternativ till en traditionell plattform av stål och teak.
Praktiskt: Traila rätt
Praktiskt: Traila rätt
Att ta upp sin båt på trailer och transportera den till exempelvis sin tomt kan vara ett smidigt sätt att vinterförvara båten. Men det är viktigt att ha koll på alla regler. PB reder ut vad som gäller.
Test: Storebro 340 Adriatic
Test: Storebro 340 Adriatic
Den som köper en begagnad Storebro idag betalar för namnet och får kvaliteten på köpet. En statussymbol med högt andrahandsvärde, men ofta ett bra köp. När Lars och Ulla Styffe i Stockholm hittade sin fina 340 Adriatic slog de till.
Test: Kapelltvättmedel
Test: Kapelltvättmedel
Hur får man bort mögel från sitt kapell? PB har testat 11 kapelltvättmedel och reder också ut hur man bäst går till väga.
Test: Nidelv 725
Test: Nidelv 725
Nidelv 725 är en snygg, välväxt daycruiser av god kvalitet med fina sjöegenskaper. Men den är tyvärr något uppblåst.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori
Tagg


Skribent


Undersida