150925.jpg

Artiklar

Vattentätt och nya volt

Det kommer en stadig ström med nya prylar. Vissa är praktiska. Några är kul. Andra är helt onödiga men väcker habegär ändå...

Text: Redaktionen • 2010-05-05 Uppdaterad 2021-06-10

Lätt med LED

Vattentätt och nya volt

Living Colors från Philips bygger på den senaste lysdiodtekniken och har 256 olika färgkombinationer. Med den inbyggda touchkontrollen ändrar du ljus och färg efter ditt humör eller din inredning.
Storlek: 14,5 x 14,5 x 13,5 centimeter
Pris: 899 kronor
Mer info: www.philips.se

Räddare i liten nöd

Vattentätt och nya volt

Fäst en Waterbuoy på nyckelknippan så flyter den upp till ytan om du tappar den överbord (ja, om nu inte dina nycklar väger mer än ett kilo). Enligt tillverkaren reagerar Waterbuoy på sekunden och håller sig flytande i minst 24 timmar. Den lyser och kan siktas på upp till 250 meters håll. Storlek: 8 x 3 x 3 centimeter.
Pris: 149 kronor
Mer info: www.smartasaker.se

Kladd från väst

Vattentätt och nya volt

West System kommer med två nya epoxyer. SIX10 ger en vattentät fog, limning eller fyllnad. Den kommer färdigblandad direkt ur pipen och används i en vanlig fogpistol. G/Flex (bilden) kan enligt tillverkaren användas på våta ytor och härdar även under vatten. Att den är flexibel gör att den passar bra i exempelvis skarven mellan köl och skrov samt andra områden som kräver viss rörelse. Båda finns i butik i februari.
Pris: 390 kronor (SIX10) respektive 530 kronor (G/Flex)
Mer info: www.westsystem.se

Rättvinklad

Vattentätt och nya volt

Saknar din utombordare en trim-och-tilt? Bob’s Machine Shop tillverkar en extern variant för utombordare på upp till 40 hästkrafter (och lätta 2-taktsmotorer på 50 hk). Med möjligheten att finjustera motorns vinkel får du enligt tillverkaren en bättre framfart och lägre bränsleförbrukning. Väger 7 kilo.
Pris: 5 995 kronor
Mer info: www.drev.se

El i baken

Vattentätt och nya volt

Mastervolt lanserar ett sortiment av elmotorsystem för båtar från 20 fot, både för ren eldrift och för hybriddrift. Systemen levereras med genomföringar, drev, motor, batteripack och landströmskit. Allt med plug & play-kontakter.
Vill du förlänga körtiden kan du komplettera med ett större litiumjon-batteripack, eller varför inte bygga ett hybridsystem och komplettera med ett elverk?
Systemförslag till båt på 20-30 fot: Aquapella 2,5 som motsvarar en motorstyrka på cirka 9 hk. Komplett kit inklusive rak axel.
Pris: 85 000 kronor
Mer info: www.mastervolt.se

Dubbellack

Vattentätt och nya volt

Double Coat är en tvåkomponentlack som du, enligt tillverkaren, kan rulla direkt på gelcoat med sprutlackerat resultat. Du ska heller inte behöva dra ut färgen med en pensel efter att du har rullat. När båten väl är lackad får du en yta som ska tåla UV-strålning och slitage på ett helt annat sätt än gelcoat.
Double Coat finns i 29 kulörer, samt i antislip, matt och transparent.
Pris: 624 kronor (1 kilo, rabatter på större mängd)
Mer info: www.de-ijssel-coatings.se

Se som en superhjälte

Vattentätt och nya volt

En AIS som ser i mörker. Det är FLIR Systems (experter på mörkerkameror) nya produkt för båtmarknaden. M-serien, som den heter, består av två olika modeller: M320L kan presentera 320 x 640 pixel och M626L klarar 640 x 480 pixel. Den senare kan alltså urskilja fler detaljer även när det är becksvart. Enligt tillverkaren kan du se en mindre båt på upp till 2 000 meter och en person i vattnet på 800 meters avstånd, beroende på version.
Pris: Från 100 000 kronor
Mer info: www.marinplus.se eller www.trueheading.se

Håll tätt bakåt

Vattentätt och nya volt

Vattentät ryggsäck från Overboard. Gör om den till en packtub genom att ta bort bärremmarna. Ryggsäcken flyter och kan också ge viss flythjälp om du faller överbord. Finns med fönster där du kan se vad som packats. Tillverkad av 600D PVC tarpaulin och sluts samman med Fold seal system. Rymmer 60 liter.
Pris: 500 kronor
Mer info: www.over-board.co.uk

Vattentätt och nya volt Vattentätt och nya volt Vattentätt och nya volt

Vattentätt och nya volt Vattentätt och nya volt Vattentätt och nya volt Vattentätt och nya volt Vattentätt och nya volt


Text: Redaktionen • 2010-05-05
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top