Foto: Stockholmsmässan

Artiklar

2014-års nyheter för segelbåtar

Livetombord.se listar några av nyheterna bland 2014-års segelbåtar som presenterades på båtmässan Allt för sjön.

Text: Redaktionen • 2014-03-05 Uppdaterad 2014-03-05
Evenemangsguide: Segelbåtar

Nyheter segelbåtar

Seascape 27 – Sverigepremiär

Hanse 385

Haber 660

Sun Odyssey 509 – flaggskeppet

Oceanis 41 med elektrisk badstege

Fler intressanta nyheter:

Finnflyer 34 GT

Finn Flyers båtar är ett hantverk i ultralätt kompositmaterial och byggs endast efter order helt enligt kundens önskemål.
Modell Finn Flyer 34 GT är för avsedd för den mer erfarne seglaren som gillar lätthanterliga, snabba segelbåtar för cruising och racing.

Sun Odyssey 349

Den franske båtdesignern Marc Lombard, fick till uppgift att rita en båt med rena linjer, generös innervolym och en stor sittbrunn. Ytterligare en prioritering var att den skulle ha stora ljusinsläpp, gärna på skrovsidorna. Resultatet blev Sun Odyssey 349 som nu visas på Allt för sjön. Båten kan fås med två eller tre kabiner. Den är utrustad med dubbla rattar samt två roder för bättre styrförmåga.

Flera nya intressanta segelbåtsmodeller presenterats under första helgen av årets båtmässa Allt för sjön. Bland nyheterna finns Seascape 27 – en trailerbar, snabbseglare som funkar för både semester- och kappsegling, Haber 660 – en trailerbar polsk segelbåt med fällbar mast och centerbord och Sun Odyssey 509 –  Jeanneaus flaggskepp i Sun Odyssey-serien.

Några spännande nyheter är Hanse 345:s paketlösningar, där bland annat “Comfort Package” omfattar sittbrunnsbord, extra LED-belysning i salongen och gardiner för mörkläggning samt formsydda dynor till sittbrunn, samt “Navigation Package” med både B&G navigationsutrustning och autopilot.

Även Dufours 410 har många nyheter, bland annat ett multifunktionellt kartbord, däck med LED- belysning och en stor fällbar badbrygga och där kabinen kan göras om till “biorum”, optimerat med förstklassigt ljud och bild. (För fler nyheter kika in faktarutan till höger)

Experten tipsar

Livet ombords segelexpert Joakim Hermansson kommer under veckan att lista några av sina nya favoriter så håll utkik här på sajten!

 

MER:

Nyheter segelbåtar – del 1

Nyheter segelbåtar – del 2

 

Läs också:

Nyheter motorbåtar

Nyheter båtprylar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Text: Redaktionen • 2014-03-05
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top