954774.jpg

Artiklar

Guide: Så ordnar du båtliv helt gratis

Här är några tips för dig som vill idka billigt båtliv i sommar. Dela med dig av dina egna gratistips i kommentarsfältet.

Text: Mikael Mahlberg • 2014-05-26 Uppdaterad 2014-05-26
TV: Här sjunker yachten när den sjösätts
Quiz: Har du koll på världshaven
TV: Här kör han i 60 knop med den gamla V70-motorn

Den som är på jakt efter billig bottenfärg kan anmäla sig att bli testpilot åt det brittiska företaget Samurai. Färgtillverkaren har kommit med en ny kopparbaserad färg för Västkusten, och söker nu hugade båtägare som har lust att testa färgen under en säsong. Färgen finns i fem färger och har fått toppbetyg i ansedda brittiska tidningen Motor Boat and Monthly. Anmälan sker på www.seajetpaint.com.

För båtintresserade utan båt som vill prova på skärgårdsliv finns gratis roddbåt att låna. Det är branschorganisationen Sweboat som vill bjuda folk på en åktur. På ett flertal orter i landet finns det båtar med snurra att låna. Mer information finns på www.sweboat.se.

Barn och ungdomar som vill prova på sjölivet kan göra det under en dag mellan den 16 och 18 juni. Det är Sweboat som i samarbete med Promarina anordnar Sjöklar SeaCamp i Oxelösund, där ungdomar får testa att navigera med gps, köra motorbåt, segla och paddla. Mer info finns på www.sjoklar.se.

Sista tipset är att gå ned till valfri båthandlare och be att få ta en provtur. Det ligger alltid ett flertal modeller inne och precis som bilhandlaren är båthandlaren alltid sugen på nya kunder.


Text: Mikael Mahlberg • 2014-05-26
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top