Seglingslegend gör comeback i Marstrand

Magnus Holmberg har fått ett wildcard till Stena Match Cup Sweden, världscuptävlingen som han för tjugo år sedan var med och startade. Magnus gör nu comeback med sitt gamla världsmästarlag på Marstrands tävlingsarena.

Seglingslegend gör comeback i Marstrand

Magnus Holmberg, 52 år, tävlade på Marstrand senast 2010 och lade idrottskarriären åt sidan senare samma år. Sedan dess har det knappt blivit någon segling alls förrän han i våras blev tillfrågad om han ville tävla i Stena Match Cup Swedens jubileum.

– Jag var lite osäker först men nyckeln blev att bestämma vilket lag jag skulle segla med. Det var viktigt att få ihop ett bra team som skulle bli kul att segla med säger Magnus Holmberg.

Nu har han samlat nästan hela det lag som han vann världscupen i matchracing med 2001 och tillsammans har de tränat i Göteborg de senaste månaderna.

– När jag först satte mig i båten visste jag inte om vi fortfarande kunde prestera men än så länge hänger vi med när det blåser lättvind och visst sitter de gamla takterna kvar, säger han.

Magnus Holmberg är en av de mest framgångsrika svenska seglarna genom tiderna med meriter från tre OS. 2001 vann han världscupen i matchracing och han är fortfarande den enda svenska manliga skeppare som lyckats med det. En bragd som gav honom jobbet som skeppare för det svenska laget Victory's Challenge i två upplagor av America's Cup.

Tävlingarna hålls mellan 30 juni till 5 juli.