Artiklar

Stoppad av ryska gränspolisen

Risto Piispas försök att åka vattenskoter till Spanien har stött på en del problem och nyligen blev resan kraftigt försenad då ryska gränspolisen drog in hans visum och tvingade honom ut ur landet.

Text: • 2014-07-22 Uppdaterad 2014-07-22
Läs mer: Världsrekord på vattenskoter- Finland till Spanien
Här kan du följa Risto Piispas resa till Spanien på vattenskoter

Sedan den 12:e juli har Risto färdats på vattenskoter i förhoppningen att nå sitt mål i Marbella den 26 juli. Det verkar dock som att resan kanske kommer ta lite längre tid då han den 19 juli fick problem med den ryska gränspolisen. Utanför Rysslands kust var Risto tvungen att göra ett oplanerat tankstopp i orten Pionersky i den ryska Östersjöenklaven Kaliningrad. Detta uppskattades inte av gränspolisen som tog in Risto i förhör där första frågan var; ”what do you think about the situation between Ukrain and Russia”?

Då ingen överenskommelse kunde göras så blev Ristos visum indraget och han blev även utvisad från landet och fick därav göra ett stort steg bakåt i sin resa och återvända till Litauen.  Men Risto har inte gett upp och har redan tagit sig förbi Ryssland (igen) genom att hålla en 23 km distans från kustlinjen och har anlänt till Polen. Resan fortsätter nu genom Polen, in i Tyskland och vidare genom Frankrike. 

Mer information kan du hitta på deras facebooksida: www.facebook.com/jetskiworldrecord


Text: • 2014-07-22
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen