Artiklar

Eldning förbjuden

Under veckan som gått har rapporter om flera båtbränder och skogsbränder ramlat in och på grund av den nuvarande värmeböljande råder eldningsförbud i stora delar av Sverige.

Text: • 2014-07-25 Uppdaterad 2014-07-25
Läs mer: Stoppad av ryska gränspolisen
Läs mer: Så slipper du livsfarlig brand ombord
Läs mer: Välj släckare efter behov

Tips: Appen BRANDRISK Ute

Mobil applikation som hjälper dig att hålla koll på brandrisken runt om Sverige.

Du hittar den på;
App Store
Google play

De senaste dagarna med strålande sol har varit uppskattat hos många semesterfirare men det har också ökat riskerna för bränder. Många platser runt om Sverige är väldigt torra och det krävs inte mycket för att en eld ska starta i rådande förhållanden. Även små energikällor som t ex cigarettglöd, gnistor från grill och verktyg/maskiner kan vara tillräckligt för att skapa en okontrollerad brand. Därför har nu många kommuner och länsstyrelser utfärdat totalt eldningsförbud.

Angående grillning så råder det även förbud men det är tillåtet att grilla på säkra grillplatser under förutsättning att man har tillgång till släckutrustning.  En engångsgrill är dock inte en säker grillplats.

Får att ta reda på information om brandrisk och eventuella eldningsförbud så kan du vända dig till din kommun och information brukar ges i samband med lokalradions sändningar och i lokalpressen. Många kommuners eller länsstyrelsers webbplatser kan även ge information om eldningsförbud eller aktuell brandrisk.


Text: • 2014-07-25
ArtiklarLivetOmbord
Scroll to Top