997401.jpg

Artiklar

Så ska fransmännen vinna över tyskarna i båtkriget

Jeanneau/Beneteau är världens största tillverkare av båtar men har fått hård konkurrens av tyska Bavaria. Nu lanseras Jeanneau 36 Leader som ska bräcka tyskarna. Rösta här nere på vilken av båttillverkarna du tycker är bäst.

Text: Mikael Mahlberg • 2014-10-29 Uppdaterad 2014-10-29
Gratis test: Vilken är den bästa bowridern?
Läs mer: 80-talets hetaste daycruiser är tillbaka
Läs mer: Här är nya Finnmaster T7
TV: Vi testar nya Uttern D77

Till hösten kommer nya Jeanneau 36 Leader, en ny daycruiser av det större formatet. Nyheten kommer precis efter att huvudkonkurrenten Bavaria lanserat sin nya 360 Sport, en liknande modell. Den franska båttillverkaren Jeanneau har de senaste åren fört ett tufft krig mot Bavaria, som med lågt pris och ny smart design konkurrerar med Jeanneau både på segelbåts- och motorbåtsfronten. Båda tillverkarna anlitar stora designbyråer för att få till linjer som andas det senaste modet. Formerna på Leader 36 är ritade av Garroni Yacht Design, samma byrå som bland annat designat Jeanneaus lyxigare Prestige-serie.

En kantig utsida döljer ett rymligt inre, med master bedroom i förskeppet och en rymlig stickkoj under sittbrunnen. En toa med ståhöjd rymmer även dusch. Skrovet är signerat Michael Peters, mannen bakom den moderna Chris Craft-flottan. Med dubbla Volvo Penta D4-300 ska det V-bottnade skrovet nå en toppfart på cirka 40 knop.


Text: Mikael Mahlberg • 2014-10-29
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen