Test: Vinnarbåten Yamarin Cross 75 BR

Yamarin Cross 75 BR kombinerar ett grymt skrov med en ännu grymmare inredning. Det har gjort den till en verklig favoritbåt som kammar hem priser och testvinster.

På sent 00-tal började luften gå ur marknaden för mindre platsbåtar. Nordens främsta plastvarv Yamarin såg katastrofen nalkas och styrde på rekordtid om produktionen till plåtbåtar under namnet Yamarin Cross. Ett vågat steg - men succén var ett faktum. Med skrov i aluminium och insida i plast blev Crossbåtarna bekvämare än de flesta rena aluminium båtar. Idag har Yamarin Cross gått om både Silver och Faster i sålda båtar och jagar efter ettan Buster.

De första Crossmodellerna hade samma inredning som Yamarins redan existerande plastbåtar, medan senare båtar är 100 procent nykonstruerade.Yamarin Cross 75 BR är flaggskeppet. Skrovet är på inget sätt extremt men går lätt på vattnet och mycket komfortabelt. Vi Båtägare har tidigare kört Cross 75 BR i meterhöga vågor utanför Varberg, såväl som i krabb sjö utanför Stockholm. Oavsett underlag går skrovet bra. En plastinnerliner är betydligt enklare att forma än en inredning i svetsad plåt eller lösa moduler. Därför blir Yamarins inredning mer detaljerad och innehåller dessutom djupa stuvfack. Bästa stuvutrymmet hittar vi under locket på aktersoffan. Här öppnar sig en enorm brunn som rymmer matkassar, väskor ja till och med en mindre wakeboard går ned. Med ett pris som börjar kring 680 000 kronor är Yamarin dessutom hyggligt prissatt.

Här kan du läsa hela testet som PDF

Gillar du Yamarin?
Ja
65
4
Nej