Körde fulla rakt in i båt – båda frias

Olyckan inträffade 2013 när en 71-årig man och hans sambo skulle ta sig från en fest i en sjöbod. Vid Rörbäcke kile norr om Dragsmark körde paret rakt in i aktern på en segelbåt, skriver Bohusläningen.

Så här såg det ut efter olyckan. Foto: Sjöräddningssällskapet Kärringön

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

Paret var berusat när de under augustinatten 2013 brakade rakt in i segelbåten, där ett annat par nyligen hade gått och lagt sig. Smällen blev ordentlig och när paret i segelbåten kom upp ur sin skadade båt hittade de kvinnan skadad i båten och 71-åringen liggandes i vattnet. Bägge fick föras till sjukhus för sina skador.

Till en början erkände sambon att hon hade kört motorbåten, något som hon senare tog tillbaka. Enligt åklagaren så tydde platsen där kvinnan hittades efter olyckan att hon inte hade kunnat kört båten, hon ska även vid olyckstillfället ha sagt att hon inte satt vid ratten enligt åklagaren. Men eftersom 71-åringen inte erkände och det inte fanns ögonvittnen på vem som kört båten, friades paret helt av tingsrätten från åtalspunkterna om grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i sjötrafik, skriver Bohusläningen.

Sjöräddningssällskapet om olyckan när det hände

Blir du arg över domslutet?
Ja
283
8
Nej