1049271.jpg

Artiklar

Här är första bilderna på nya Alukin

I helgen hade ALUKIN VIP-visning på nyheten ALUKIN CR 850. Vi fick först av alla medier bilder och ett pressmeddelande om smyglanseringen. Den helt nya modellen kommer att lanseras som först till 2016, men så här kommer den antagligen se ut.

Text: • 2015-03-30 Uppdaterad 2021-06-09
Alukin fördubblar sin fabriksyta i Norrtälje
Bilder: Så blir en Alukin CW 750 till
Test: Alukin C 750
TV: Så här ser det ut när man slänger 2000 ton i sjön

– Det kan tyckas tidigt att gå ut med nya modellen för nästa år redan nu och det är det verkligen. Men det var ett spontant inlägg och vi tyckte det var roligt att ge våra trogna facebook följare en liten VIP visning och något att kika på över helgen, säger Maria Nikula, marknadsansvarig på ALUKIN aluminiumbåtar i ett pressmeddelande. 

8,2 meter är skrovet som har ett inramat och rymligt akterdäck. Hytten har hel taklucka och ruffen har en lucka på fördäck. Ett rejält scarndäck som gör båten enkel att ta sig i och runt (även för fyrbenta vänner) och som i alla Alukins båtar finns utrymme för individuella lösningar enligt önskemål.

– Det här är en båt som är perfekt för weekends i skärgården. Med ruffen och det täckta fördäcket ges gott om utrymme för övernattning i båten och i hytten finns möjlighet att bädda upp för ytterligare sovplatser, berättar Peter Nikula, båtkonstruktör på Alukin aluminiumbåtar i pressmeddelandet. 

Årets produktion på det lilla varvet i Roslagen är i det närmaste fulltecknad för året, därför ville man på Alukin gå ut med den efterfrågade modellen i god tid så att intresserade båtköpare ska hinna få sin båt i tid till nästa års semester. Inlägget har visats för över 40 000 personer och telefonerna har enligt företaget gått varma under måndagen 

– En rolig dag på jobbet, helt enkelt och i dag har vi också haft ett antal personer som spontant kommit förbi vår båtproduktion för att kika på båtar i produktionslinjen, avslutar Maria Nikula.

 

 

Här är första bilderna på nya Alukin
Här är första bilderna på nya Alukin

ALUKIN CR 850

Väger ca 1700kg utan motor

Går att få med vattentoalett och pentry

Motor: 200-300hk

Toppfart m 250hk ca 40-42 knop

Total längd 8,5m

Går att få med personlig prägel, t ex färgval i hytt och på dynor

4 sovplatser

Pris standardutrustad båt inkl. värmare och en 250hk Suzuki: 966 000kr inkl. moms.


Text: • 2015-03-30
ArtiklarLivetOmbord
Rulla till toppen