TV: Ryska ubåtskaptener ska skrämmas/lockas med gayreklam

Svenska freds nya kampanj för en fredligare värld bygger på neonglänsande undervattensreklam i Stockholms skärgård. I stället för att möta främmande ubåtar med bomber är tanken att homofoba ubåtskaptener ska skrämmas bort av det gayvänliga budskapet.

TV: Ryska ubåtskaptener ska skrämmas/lockas med gayreklam

3 nr av valfri båttidning för endast 99 kr

"The Singing Sailor Underwater Defense System" kallas det nya vapnet och det är en neonskylt nedsänkt i havet, med budskapet: "Welcome to Sweden. Gay since 1944."  Årtalet syftrar på det år Sverige legaliserade homosexualitet. Hela kampanjen anspelar på de misstänkta ubåtskränkningarna från Ryssland och det faktum att homofoba lagar instiftats i Ryssland under senare tid. 

Den sjungande sjömannen på bilden sänder också ut i morsekod ut "This way if you are gay". Vilket är en inbjudan till alla ubåtskaptener att desertera och hänga med i Svenska Fred i Pridetåget i sommar. 

- Om militära aktioner och vapen hade fungerat som konfliktlösande metoder skulle det varit fred i världen för länge sedan. Det kanske kan tyckas konstigt att en fredsorganisation använder en provocerande sjöman som budskapsbärare, men vi vill uppmana den svenska regeringen att tänka nytt och lägga försvarsresurserna på fredliga samarbeten och utveckling istället. Det finns mängder av moderna exempel i världen på hur konflikter kan lösas utan militär inblandning, säger Anna Ek på Svenska Freds

Ryssland har tidigare ondgjort sig över att underfundiga svenska barnprogrammet Biss & Kajs, så det här kan nog ta skruv även det här. 

 

The Singing Sailor from Swedish Peace on Vimeo.

Se också: TV: Här slåss fartyget mot enorma orkanvågor

Tror du att ryssarna blir rädda?
Ja
11
7
Nej