Nu är monsterfartyget i Göteborg

Världens största containerfartyg MSC Maya är nu tryggt förtöjt i Göteborgs hamn. Vi vet vart du bäst tar dig för att få en bra vy av monsterskeppet.
Missa inte heller filmen nedan när hennes systerfartyg MSC ZOE tutar ledmotivet till Star Wars.

Containerfartyget MSC Maya har nu lagt till i Göteborgs hamn. Hon är världens just nu största containerfartyg och sväljer inte mindre än 19 224 containrar, även om hon bara hade ett par tusen ombord vid ankomsten till Göteborg. Skulle man stapla containrarna från en fullastad Maya efter varandra skulle de räcka hela 11,5 mil. 

Schweiziska MSC äger redan fyra fartyg av den här storleken men planerar bygga ytterligare 16 till. Några av dessa ska sättas in i trafik på Göteborg.

Det brukar vara ett stort intresse från allmänheten att möta fartyg av den här storleken när de ankommer i Göteborg och så även denna gång. Biljetterna till Sjöfartsmuseets och Göteborgs hamns båtturer sålde slut på nolltid. Men vill du ändå få en bra glimt av fartyget när hon nu ligger vid kaj så rekommenderas att du tar sig till Långedrag, Nya varvet eller Älvsborgsbron.

Läs mer om MSC Maya och andra monsterfartyg som anlöpt Göteborg på Göteborgs-Postens webbplats.

 

 

 

MSC Maya

MSC Maya. Foto: Göteborgs Hamn

Skulle du vilja inspektera Maya på nära håll?
Ja
19
16
Nej