TV: Nu kan ”Star Wars”-båten bli din

Cool nog att platsa i en Star Wars-film men inte cool nog för amerikanska militären. Så nu kan superbåten Ghost, som svävar på vattnet, istället bli din.

Den designades för att vara en båt som kunde ducka radarn och obemärkt kunna smyga in i oroshärdar och låta militären utföra uppdrag utan att någon ens vetat om att de är där. Men det verkar som att de gjorde den så osynlig att inte ens militären upptäckte den.
Företaget Juliet Marine tog fram båten Ghost på spekulation till amerikanska flottan, som inte verkar vara intresserade, så nu har du istället chansen att ratta båten som folk ofta brukar likna vid något som skulle platsa i en Star Wars-film.
7,5 miljoner dollar får du gräva fram om du vill lägga vantarna på den. Ett högt pris kan tyckas, men rena klippet om man betänker att båten, byggd 2009, ursprungligen kostade det dubbla.
Det utlovas också att du kan leva trafikerbart båtliv, då det inkluderat i priset kommer en lastbil med trailer, så du kan frakta runt båten i nedmonterat skick.
Enligt uppgift tar det dock cirka 24 timmar att skruva ihop båten igen efter transport.
Staealth-båten Ghost

Nu kan supermilitärbåten Ghost bli din till priset av 7,5 miljoner dollar. Foto: Juliet Marine

Foto: Juliet Marine

Foto: Juliet Marine

Foto: Juliet Marine

Gillar du Ghost?
Ja
5
1
Nej