Bilder: Här är Dehlers nya snabba 42-fotare
Nya Dehler 42 går att få med bland annat kolfibermast för den kappseglingsinriktade seglaren. Illustration: Dehler

Bilder: Här är Dehlers nya snabba 42-fotare

Segelbåtstillverkaren Dehler firar in 2016 med att presentera en ny 42-fotare på båtmässan i Düsseldorf. Det blir två varianter där den som sneglar mot kappseglingsvarianten har godis som kolfibermast, djup T-köl i bly och racigare roder att se fram emot.

Som alltid när en ny Dehler designats så är det segelegenskaperna som sätts främst, båten skall leverera underhållande aktiv segling. Både för familjen och när båten kappseglas. Därför har Judel&Vrolijk ritat båten tätt ihop med ingenjörerna på Dehler Yachts, där Karl Dehler har varit tongivande, förklarar Dehler i sitt pressmaterial. 

För att kunna bära mycket segel krävs ett starkt och vridstyvt skrov, detta är byggt med vakuuminjicering och med vinylester/skumkärna. Dessutom är balkarna i Dehler 42 tillverkade av kolfiber - Dehler Carbon cage - vilket ger extra styrka utan att addera vikt. 

Vill man lyfta segelegenskaperna ytterligare, då finns Dehler 42 Competition, utrustad med:

Kolfibermast

6,5 kvm mer segelyta

Djup T-köl i bly

Competition-roder

Regatta-mantåg

B&G H5000 serie

Barberhaul för skotning av focken osv.

Ett litet exempel på hur Dehler prioriterar segelegenskaperna, kölen i Competition utförandet är en T-köl i bly på 2,40 m. I fenan finns det hålrum för att tyngdpunkten skall bli så låg som möjligt på kölen. Dehler 42 är därmed en Racer-Cruiser av högsta rang!

Illustration: Dehler

Illustration: Dehler