Köp drömbåten med kunglig glans
Foto: J Craft Boats

Köp drömbåten med kunglig glans

Nu finns möjlighet att köpa ett av få exemplar av retrolyxbåten J Craft 38 på annonssajten Blocket – samma modell som kung Carl XVI Gustaf körde under ett antal år på 00-talet.

J Craft 38 var den första modellen från den svenska tillverkaren som år 2000 började bygga en båt som skulle föra tankarna till de klassiska Riva-båtarna. Och de såg till att få kunglig draghjälp med marknadsföringen.

I en artikel i Aftonbladet 2006 avslöjades att kung Carl Gustaf fick köpa första exemplaret av båten till kraftigt reducerat pris, närmare bestämt 625 000 kronor, istället för att betala 2 125 000 kronor som var båtens verkliga pris.

Tillverkaren gick trots kungens hjälp med marknadsföringen snart i konkurs då man sålt båtarna för billigt. Men de dök snart upp på marknaden igen - men då med ett nypris som var uppjusterat till cirka 6 miljoner.

Även om man får gissa att de flesta av dessa blivande klassikerbåtar trivs bäst i de ljumma vattnen runt franska Rivieran - där kungen också gled runt - så finns nu alltså ett exemplar ute på försäljningssajten Blocket och väntar på hugade spekulanter. Så har du 2 695 000 kronor på skojkontot så kanske detta kan vara något att investera i.
Då får du en båt utrustad med bland annat specialgjort J Craft-porslin, ismaskin, två kylar, undervattensbelysning och dusch med varmvattenberedare. 

Kolla också in filmerna på systermodellen J Craft Torpedo här nedanför. En riktig pärla.

 

Är J Craft-båtarna blivande klassiker?
Ja
26
3
Nej