Därför är båtpool ett bra alternativ till båtägande
En svensk båtpool har till och med båtar i Medelhavet.

Därför är båtpool ett bra alternativ till båtägande

Att gå med i en båtpool börjar bli ett konkurrenskraftigt alternativ till att både hyra och äga sin fritidsbåt. Kolla in fördelarna här.

Jämfört med 1970- och 80-talen har det blivit dyrare att köpa och äga fritidsbåtar. Samtidigt använder vi våra båtar allt mindre, den senaste båtlivsundersökningen visar att genomsnittsägaren är ute 16 dagar om året. Det är med andra ord dyster matematik att räkna på vad varje timme i den egna båten kostar.

Med dessa siffror i bakgrunden startade Pierre ­Görmarker och Kim Lindström år 2012 sitt företag Saltsjöns Marinpool. Medlemmarna betalar en avgift per år och får i gengäld tillgång till någon av de nio segel- och motorbåtar som företaget har i gästhamnar i Stockholmsområdet.

– Intresset ökar hela tiden och vi köper in fler nya båtar, i år har vi till exempel skaffat en ny Uttern D77, säger Kim Lindström på Saltsjöns Marinpool. En av finesserna med Saltsjöns Marinpool är att medlemmarna kan välja mellan att segla och köra motorbåt. Det billigaste medlemskapet i kategorin Tender kostar 18 500 kronor per år och då kan kunden välja mellan att boka in en tur i dagseglaren Fabola Campus 650 eller åka ut med styrpulpetbåten Uttern S45. Kunden har rätt att boka 21 dagar per år varav sju kan bokas i rad.

Nästa sida: Nu finns en svensk båtpool – i Medelhavet

Saltsjöns Marinpool har till i år skaffat en helt ny Uttern D77.