Topplista: Här är väldens 10 största superyachts

Tidningen Boat International har gått igenom världens superyachts och sållat ut en lista med de allra mäktigaste. En har en hel konserthall ombord, en annan har ett missilförsvarssystem. Uppseendeväckande är också att en båt byggd 1865 fortfarande kvalar in på listan. Kolla in vilken det är.

Al Salamah

10. Al Salamah.

Al Salamah mäter in på 139 meter eller 457 fot. Den har tidigare ägts av sauduska Prins Sultan bin Abdul Aziz. Båten är en av flera på listan som ägts av saudiska kungligheter.

Ocean Victory

9. Ocean Victory.

 Ocean Victory är 140 meter eller 459 fot. Som med väldigt många andra superyachts så är det mycket hemlighetsmakeri kring denna båt. Men den sägs ha sju däck, sex pooler och ett dränkbart garage i botten.

Yas

8. Yas.

 Yas är ytterligare en meter längre, 141 meter eller 463 fot. Den är nog den mest spektakulära i den här samlingen båtar. Den sjösattes 2011 men även här är ägaren okänd. Vad man vet är att den är byggd av återvunnet stål från ett holländskt krigsfartyg. 

El Horriya

7. El Horriya.

El Horriya är 146 meter eller 478 fot. Det är smått fantastiskt att en båt som är byggd 1865 fortfarande är bland världens största i sitt slag.

Den byggdes ursprungligen för en Ottomansk guvernör och innehade titeln som världens största i otroliga 119 år.

Prince Abdulaziz

6. Prince Abdulaziz.

 Prince Abdulaziz är 147 meter eller 482 fot. Det är den kungliga yachten för Saudiarabiens kung Abdullah. Den uppges ha kostat ungefär 1,53 miljarder svenska kronor att bygga – 1984.

Enligt uppgift ska det finnas en lobby ombord vilken är inredd som på Titanic

Nästa sida: Båten med eget missilförsvar