Här är nya smarta funktionerna i Kustväderappen

Med sjöräddningssällskapets väderapp på fickan har du ett bra hjälpmedel för en säkrare färd på sjön. Nu kommer en uppdaterad version – och den är fortfarande gratis.

SSRS kustväder app har fått en rad nya funktioner.

Här är några av ingredienserna i Kustväderappen

* Den ger en detaljerad tvådygnsprognos som timme för timme visar alla förhållanden kring vind, vågor, ström, vattenstånd, sikt och lufttryck som du behöver för att bli sjöklar.

* Kustväder är fortfarande den första väderappen som visar hur havet ser ut vid olika väderförhållanden.

* Vill du berätta var du befinner dig skickar du med hjälp av appens positioneringsfunktion rätt latitud och longitud.

* Appens väderprognoser levereras av SMHI och YR. Prognoser och vädervarningar utfärdas och uppdateras sex gånger per dygn och visar lokalt väder från Skagerack och Kattegatt till Norra Bottenhavet, och i Vänern och Vättern.

* Sjörapporten som finns i appen är densamma som Sveriges Radio sänder.

En nyhet är vädervarningar för hårt väder och att kunna se vindstyrka i byarna och inte bara medelvind.

* I appen finns en karta och telefonnummer över alla våra 69 stationer, så att du snabbt kan komma i kontakt med stationen närmast dig.

* Sjösäkerheten ökar om Sjöräddningssällskapets Kustväder används mycket och ofta. Därför kostar Kustväder inget att ladda ner. Har du appen sedan tidigare räcker det att uppdatera till den nya versionen.

* Inledningsvis uppdateras Kustväder för iOS, och finns tillgänglig på Appstore. En uppdatering av Android-versionen på Google Play kommer senare under säsongen.

I Kustväder finns också möjlighet att stödja Sjöräddningssällskapet genom att bli medlem. Hela den sjöräddande verksamheten drivs ideellt, utan bidrag från staten.