Här är fyrplatsen med Sveriges bästa boende

Vi båtmänniskor vet ju redan om att livet är lite bättre i skärgården. Nu har också gästerna vid Svenska Turistföreningens vandrarhem givit ett fint erkännande till våra skärgårdar. Flera vattennära boenden prisades vid deras årliga gala nyligen.

Här är fyrplatsen med Sveriges bästa boende
Vandrarhemmet på Lurö i Vänern är utsett till Sveriges bästa nykomling bland STFs vandrarhem. Foto: STF

Vattennära boenden prisades i flera kategorier när Svenska Turistföreningen nyligen höll sin årliga gala för att utse landets bästa STF-anslutna vandrarhem/hotell och fjällstation. Allra bäst gick det för vandrarhemmet på Lurö i Vänern som knep guldet i kategorin årets nykomlig.

Det är besökarna som har fått rösta och vandrarhemmet på den idylliska ön mitt i Vänern föll dem verkligen i smaken. Förutom boende i stugor eller rum i den gamla fyren går det också att krypa till kojs i två segelbåtar.

Så här lät motiveringen till Lurös utmärkelse som årets nykomling:

STF Lurö, Värmland – GULD
På en stilla ö i ett av Skandinaviens solrikaste områden, ligger denna pärla till nykomling. Strosa längs någon av alla stigar, ta ett dopp i sjön, eller grilla i vandrarhemmets kåta. Här bor du dessutom naturnära i stuga, segelbåt eller i en fyr och det erbjuds mat lagad av riktiga stjärnkockar.

Hemsida: www.svenskaturistforeningen.se/luro

Nästa sida: Här är övriga skärgårdsboenden som fick pris