Här störtar ensamseglarna i Vendée Globe genom södra oceanen – kolla in unika tv-bilderna

För första gången i ensamkappseglingen Vendée Globes historia har man fångat på film när ett par av båtarna störtar fram genom de ensliga och stormpiskade södra oceanerna. Kolla in den häftiga filmen!

Här störtar ensamseglarna i Vendée Globe genom södra oceanen – kolla in unika tv-bilderna
Alex Thomson ombord på Hugo Boss är hack i häl på ledande Armel Le Cléac'h på båten Banque Populaire VIII. Just nu rusar båtarna österut genom de stormpiskade södra oceanerna. Foto: Alex Thomson Racing.

När de två ledarbåtarna i Vendée Globe, ensamkappseglingen non stop runt jorden, passerade den mycket avlägsna ö-gruppen Kerguelen i södra Indiska oceanen passade franska tv-kanalen TF1 på att filma deras vilda färd österut. Med hjälp av en helikopter som startade från ett av franska marinens fartyg som patrullerar området, så lyckades man fånga unika seglingsbilder på de båda båtarna när de forsade fram i farter på 20+ knop i vindar på 12-15 meter per sekund.

 

 

Man lyckades också få en liten pratstund med ledande fransmannen Armel Le Cléac'h på båten Banque Populaire VIII och jagande britten Alex Thomson ombord på Hugo Boss. 

Alex Thomson berättade senare för tävlingsledningen att påhälsningen från tv-teamet var ett välkommet avbrott från ensamheten nere i de ödsliga södra ishaven.

"Jag hade vindar på 25-30 knop och sjögången var riktigt hemsk – väldigt grått och svinkallt, så det var ett välkommet avbrott när helikoptern kom".

Kolla in de riktigt häftiga tv-bilderna här ovanför.

Läs mer: Så ser det ut när en kölbåt flyger

Alex Thomson kommer ta hem det här!
Ja
18
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!