Här är Yamahas nya lätta 25-hästare

Yamaha har gått på gramjakt och presenterar en ny 25-hästare som slår konkurrenterna på fingrarna viktmässigt – i vissa fall med god marginal.

Här är Yamahas nya lätta 25-hästare
Yamaha F25 – en lätt nyhet som man inte ska ta lätt på. Foto: Yamaha

Vikten verkar vara av stor vikt för Yamaha när man nu presenterar en ny 25-hästare. De säger att de skalat av 25 procent på vikten mot tidigare modell och landar nu på 56 kilo. Med detta slår de alla de största konkurrenterna på fingrarna. Mercurys 25-hästare väger 71 kilo, Hondas 70,5-72,5 kilo och Suzukis 62-63 kilo.

Med lägre vikt kommer ju också en större enkelhet i att hantera motorn när den ska flyttas. Mortorn har också ett behändigt bärhandtag och två inbyggda kuddar som den kan vila på i liggande läge. 

Den nya 25-hästaren har också fått en ny elektronisk insprutning och kan köpas med manuell eller elektronisk start eller en kombination av de båda. Den går också att få med såväl rorkult som förberedd för rattstyrning.

Nya Yamaha F25 är också utrustad med något som de kallar Variable Trolling Speed, VTS. Dels ger den en väldigt låg tomgångsfart och du kan även justera din trollingfart i varvtalssteg om 50 varv/min. Denna funktion är standard på rorkultsmodellen och tillval för rattstyrningsmodellen.

 

 

Spelar vikten någon roll när du ska välja motor i den här storleksklassen?
Ja
81
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!