J-Craft är svensk retrolyx när den är som bäst

12,63 meter. Nästan 10 000 kilo. 20 lager klarlack. 2 x Volvo Penta IPS 500. 40 knop. J-Craft Torpedo håller kunglig klass och är helt kompromisslös. Tidningen Båtnytt har tagit ut den svenska lyxbåten på en provtur.

J-Craft är svensk retrolyx när den är som bäst
Även vid tvära girar rör sig J-Craft Torpedo majestätiskt. Samtliga bilder: Emma Glaumann & Joakim Hermansson

Redan när vi börjar lätta lite i ena kanten av kapellet, stannar folk som flanerar längs kajen i Monaco till. När de båda D6-dieslarna från Volvo Penta mullrar igång, har det samlats en hel liten grupp. De beundrar La Bambola, en J-Craft av senaste modellen Torpedo. Båten kostar en miljon. Euro.

 

Solbädden i aktern, U-soffan och det nedfällbara passagerarsätet erbjuder sköna platser för ett tiotal gäster ombord.

Många av de J-Crafts som sålts av Torpedomodellen från 2009 står på däck till superyachter runt om i världen eller följer med som deras tenderbåtar. De syns gärna vid någon av Medelhavets tjusiga strandklubbar eller sjökrogar, eller används som badleksaker eller för färd in till land från ankringsplatsen. J-Craft handlar om vintage och flärd, med modern teknik.

Nästa sida: Imponerande extrautrustningslista 

Förarplats, plotter som skjuts upp framför förarplatsen, joystickstyrning och Volvo Pentas diagnosskärm dold under en mahognylucka.