Här är senaste nytt från Navico

Navico presenterar några nyheter under varumärkena B&G, Simrad och Lowrance, för såväl seglare som motorbåtsfolk och fiskare.

Simrad.

Navico har de tre märkena Simrad, Lowrance och B&G. På prylmässan METS i Amsterdam kikade vi på de nya modellerna. En nyhet är Simrad Go9 som är en niotummare med ekolod, NMEA2000 protokoll för motordata, autopilot och liknande information, samt kompatibel med radar. Den har alla funktioner du kan önska i en niotummare. Vi har testat Go7 tidigare, nu kompletterar man den med en större modell som redan nu finns till försäljning.

 

 

B&G.

Navico har riktat in Lowrance på fiskare, Simrad på motorbåtar och B&G på seglare. Men de gör ingen hemlighet av att alla tre märkena har samma teknik under skalet. Så när det nu kommer nya modeller från B&G och Simrad så hittar vi samma uppdateringar vad gäller tekniken i dem.

B&G Zeus 3 och Simrad NSS Evo3 har nya skärmar som ska ha ännu bättre ljusstyrka. Det var lite svårt att avgöra på mässgolvet, men däremot kunde man se att betraktningsvinkeln är mycket bra och att upplösningen är hög. Zeus är fullproppad med funktioner för seglare medan NSS Evo3 riktar sig till motorbåtsåkare och fiskesugna med många olika ekolodsfunktioner. De kommer i storlekarna 7, 9, 12 och 16 tum och ska vara tillgängliga i februari-mars 2017.

Nästa sida: Årets stora nyhet för fiskaren