Här är datumen för nästa VOR-fest i Göteborg

Rensa kalendern. Nu är det klart under vilka datum 2018 som Volvo Ocean Race återkommer till Göteborg.

Här är datumen för nästa VOR-fest i Göteborg
Tusentals människor kantade mynningen av Göta älv när Volvo Ocean Race-båtarna gick i mål i juni 2015. Amerikansk/turkisk-flaggade Team Alvimedica med skepparen Charlie Enright var först till Göteborg. Foto: Jens Augustinsson

Pressmeddelande från Göteborg & Co

Datumen är klara för nästa stora seglingsfest. Den 14 - 21 Juni 2018 kommer Volvo Ocean Race tillbaka till Göteborg och Frihamnen. Denna gång med både målgång och start av sista avgörande etappen av världskappseglingen. Men också med spännande seglingar i Göteborgs skärgård.

Nästa omgång av Volvo Ocean Race startar i Alicante i höst. Efter tio månader till havs med hamnstopp på samtliga kontinenter återvänder båtarna till Europa. Där blir Göteborg det sista hamnstoppet innan världsomseglarna seglar den avgörande sista sträckan.

Målgång för båtarna i Göteborg är beräknad till 14 juni 2018 och etappstart från Göteborg blir på torsdag den 21 juni, dagen före midsommarafton.

– Det blir det flera spektakulära seglingsmoment med både målgång och etappstart som kan vara avgörande för hela tävlingen. Evenemangsområdet byggs upp i Frihamnen och förutom seglingen kommer staden visa hur stadsutvecklingen fortsätter i området, säger Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.

Starten på näst sista etappen av jordenruntseglingen går från Cardiff (Storbritannien) den 10 juni och båtarna förväntas komma i mål i Göteborg någon gång mellan 14 - 15 juni beroende på väder och vind. Göteborg är det sista hamnstoppet innan slutmålet Haag (Holland). 

Under det åtta dagar långa evenemanget i Frihamnen så kommer det utöver folkfesten i att finnas många chanser för att se båtarna segla. Inport race utanför Långedrag kommer att seglas på söndag 17 juni.

 

Jag kommer följa nästa Volvo Ocean Race.
Ja
18
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!