TV: Här är nya jollen – som flyger

Dags att byta ut den gamla tråkiga gummijollen, nu tar The Flyer över.

TV: Här är nya jollen – som flyger
Kommer vi ha flygande släpjollar inom en snar framtid? Foto: Kitty Hawk

Med lite god vilja kan man säga att det är en jolle. Eller är det kanske en drönare för persontransport? Oavsett vilket så är det en väldigt märklig farkost. Kanske är det så här vi tar oss iland när vi ankrat i framtiden.

The Flyer är designad för att bara flyga över vatten – än så länge. Foto: Kitty Hawk

Kitty Hawk är Silicon Valley-baserade företaget med backning från Googles Larry Page som har snickrat ihop farkosten som de kallar The Flyer. De hävdar att man inte behöver flyglicens för att köra den och de lovar en snabb inlärningskurva. Det får man väl hoppas med tanke på att man inte har råd med några stora misstag när man svävar flera meter upp i luften. Den är designad för att enbart användas över vatten. Frågan är om det är ett medvetet val för de vill att att landningen inte ska bli så hård om man skulle göra något fatalt nybörjarmisstag?

Man styr den genom att hålla i hantagen. Där finns inbyggda kontroller liknande de till ett tv-spel och man startar och landar den vertikalt som en helikopter och toppfarten ska vara 40 kilometer i timmen.

The Flyer är inte prissatt än men Kitty Hawk räknar med att den ska börja säljas mot slutet på året, dock endast i USA. Så om du är sugen så blir det till att importera en. Flyga hem den kanske?

Jag skulle gärna ha en sådan!
Ja
27
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!