TV: Följ med ombord på galna lyxbåten Aston Martin AM37

Aston Martin lämnar inget åt slumpen när man går till sjöss. Följ med ombord på en av de första provkörningarna.

TV: Följ med ombord på galna lyxbåten Aston Martin AM37
En Aston Martin AM 37 blir din för knappt 18 miljoner svenska kronor. Foto: Aston Martin

I slutet av förra året presenterade Aston Martin sin AM37, en lyxbåt utöver det normala. Och bland de första att testa den var brittiska Motorboat & Yachting. Båten gör sig förstås bäst omgiven av turkost vatten i rivierasomlen. Nu fick tidningens reporter Hugo Andreae nöja sig med brittiska rivieran med sitt typiska väder bestående av 4 plusgrader och blytunga skyar. Men han verkar inte ledsen för det utan går upp i falsett i glädjen över att få ge sig ut i det hänförande ekipaget.

Förutom att det syns på mils avstånd att Aston Marin AM37 är en båt i särklass, så tål den verkligen också att synas i sömmarna – bokstavligt talat. För hur mycket lyxstämpel man än kan sätta på en båt genom att begåva den med ett riktigt starkt varumärke, så betyder inte det så mycket om man inte kan leva upp till det – även på nära håll. Och här har man inte sparat på krutet.

Den är, bland mycket annat, utrustad med fingeravtrycksidentifiering, minutiöst utformade detaljer i kolfiber och skinn och ett fascinerande automatiskt ankaspel i fören, som på ett sinnrikt sätt fälls in under fördäck när det inte används. Och som sig bör har man inte hämtat så särskilt mycket från hyllan hos leverantörerna till båtbranschen utan Aston Martin har satt sin egen prägel på hela båten, in i minsta lädersöm.

Och i det som britterna benämner "the business end", alltså i motorrummet hittar vi i den här versionen dubbla v8or från Mercury på 520 hästar styck som knuffar upp den här juvelen i 50 knop. Den går också att få med dieselåttor från Mercury på 370 hästar styck och då når knopmätaren upp till runt 45 knop.

Kolla in provturen av den makalösa båten i filmen här ovanför och syna närmare vad man får om man halar upp drygt 17,7 miljoner svenska kronor ur plånkan och satsar dem på Aston Martin AM37.

 

Toppklass!
Ja
5
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!