ANNONS

Törs man köpa en 1970-talsbåt?

Fråga 2014-02-26

 

Priserna på båtar från 70-talet verkar ha sjunkit dramatiskt de senaste två åren. Men törs man verkligen köpa en 40 år gammal båt? Håller de några år till?
Frida

 
 

Curt Gelin svarar

Hej Frida,
Rent strukturellt håller de ihop, ingen risk finns för att plasten skrumpnar ihop, att masten trycks ner i ruffen, att kölen lossnar eller att rodret sjunker till botten. Krånglet med så gamla båtar är standarden på elsystemet, motorinstallationen, kölinfästningen, hopfogningen av skrov och däck. Om seglen är original håller de, men bukar mycket och kränger båten när brisen börjar. Motorn behöver vara bytt eller renoverad för att den ska gå att lita på. Mitt förslag är att du spanar efter gamla kvalitetsbåtar – finska, danska och Orustbyggda. Även om de är i vrakskick är de billiga. En Kings Cruiser 29, IW 31, Banca Lido t e x kostar cirka 30 000 – 120 0000 kronor och är värda att kosta på. Men anlita besiktningsman så vet du vad du får.

Hälsningar Curt Gelin

Vi använder cookies för att personalisera innehåll och annonser, för att använda sociala medier-funktionalitet samt för att analysera besökstrafiken. Vi delar data med sociala medier, annons och analyspartners vilka kan kombinera datan med annan information som du delat med dom. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies som beskrivs i våra villkor.
Den här webbplatsen kan innehålla marknadsföring av alkoholdryck.