ANNONS

Vad kostar äldre segelbåtar?

stugbert frågar

Hej! Har med stort intresse läst dina artiklar i dagspressen om nedgången i beg båt-marknaden. Att köpa en lite större båt från början av 80-talet skulle alltså vara en bra ide. En Omega 34 eller en Scanmar 33 har ju tidigare sålts för c:a 490-550.000:- Vad uppskattar du att en sån båt skulle kosta idag, med normalt uppdaterade segel, toa, motor etc. ?

Hälsningar
Stugbert

 

 

Curt Gelin svarar

De är i en trevlig storlek och har alltid varit köpvärda. Men xet bästa är som alltid att jämföra, dels med andra båtar för samma pris ,dels inom märket. Kolla utomlands också. För tre år sedan testade jag i Båtnytt Scanmar 33 vs en ny fransk 33-fotare. Scanmarn var i dåligt skick och såldes efter tre månader av en firma för 225 000 kronor till en båtmekaniker. Och anlita besiktningsman så vet du vad du får för pengarna.

/Curre

Vi använder cookies för att personalisera innehåll och annonser, för att använda sociala medier-funktionalitet samt för att analysera besökstrafiken. Vi delar data med sociala medier, annons och analyspartners vilka kan kombinera datan med annan information som du delat med dom. Genom att använda hemsidan godkänner du användningen av cookies som beskrivs i våra villkor.
Den här webbplatsen kan innehålla marknadsföring av alkoholdryck.