Köpa Jeanneau sun odyssey 45.2

Fråga:

Hej funderar på att köpa en jeanneau sun odyssey 45.2 är det bra båtar och vet du vilket lys dom har?

Mvh marie

 

Svar:

Hallå Marie! Min erfarenhet av Sun Odyssey 45.2 är från Karibiien och Antigua Week. Och från att ha synat en i Stockholm för en artikel om att köpa i utlandet i Båtnytt. Karibienbåten var sliten, den i Stockholm i bra skick, sedan ägaren hade renoverat den. Jag har även hyrt Jeanneau 40 och redovisat intrycken i en jämförelse mot Bavaria 42 i Båtnytt. På hyrbåtarna fanns mycket att ha synpunkter på och intrycket är att detaljkvaliteten skiljer mot nordiska båtar. Höjdtagning, stabilitet, styrkänsla och fart är inte heller som på båtar vi är vana vid här hemma. På den positiva sidan är att priset är mycket lägre, utrymmena större och linjerna tjusigare.

En god ide´kan vara att spana in några, välja ut två, anlita besiktniningsman och slå till på den med mjnst fel. Vet också om att många större Jeanneaubåtar är gamla hyrbåtar från Medelhavet, där utbudet är stort. Klipp kan du göra på båtar med skuld till marinan - de kan gå att få för vad ägaren är skyldig.

LYS är skrotat för SRS. Men SO 45.2 kappseglas inte och saknar handicap. Gissar på 1,25 - 1,30. Snabba 45-fotare har vanligen ungefär 1,40.

 

Curt Gelin