Båtexpert Max Carlgren

Monteringsfel i min båt

Fråga experten Max Carlgren om båtprylar romers frågar 2014-05-01: Hej, Vet inte om detta är en fråga för dig men, Köpt båt, (Fairline Targa 43) på Mallorca och transporterat till v-kusten 2010. Beställde flera ändringar och tillägg som utfördes vinter 2010-2011. Bland annat montera en akter thruster, ankarspel i aktern samt koppla detta till befintligt

Text: Max Carlgren • 2014-05-01 Uppdaterad 2022-03-23
Monteringsfel i min båt
Fråga experten Max Carlgren om båtprylar

romers frågar 2014-05-01:

Hej,
Vet inte om detta är en fråga för dig men,

Köpt båt, (Fairline Targa 43) på Mallorca och transporterat till v-kusten 2010. Beställde flera ändringar och tillägg som utfördes vinter 2010-2011. Bland annat montera en akter thruster, ankarspel i aktern samt koppla detta till befintligt spel i fören samt bogproppen till en fjärrkontroll.
Sjösatt i juli 2011, personen som installerat thrustern var redan på semester men jag fick info om att joy sticket till thrustern fungerade omvänt. Styrbord=Babord, ingen stor sak då det bara var att skifta kablarna, detta fixade jag själv.
Sommaren 2012 hade jag ingen möjlighet att komma hem, bor i Thailand, varför båten inte var sjösatt.
Förra sommaren, 2013 sjösatte i juli, nu fungerar inte akter thrustern eller fjärrkontroll.
Felet är konstaterat, monteringen är fel utförd varför det kommit salt vatten i kontakter.

Problemet, ingen vill stå för detta fel.

Har svårt med kontakter och konfrontera dom, bor i Thailand så det e lite jobbigt.

Hälsningar
Thomas

 

 

Max Carlgren svarar:

Hej!

Det enda rådet jag kan ge dig är att ligga på dem. Om de konstaterat att felet ligger i monteringen bör de så klart stå för det. Jag tycker att du ska kontakta dem och fråga hur de tänker lösa problemet. Vill de inte ta på sig ansvaret måste de tydligt redogöra varför de inte anser sig skyldiga till detta. Löser det sig inte kan du alltid anmäla dem till Allmänna reklamationsnämnden, då är det bra att ha sparat all dokumentation och mail och annat som rör frågan.

Hoppas att det löser sig!

Max


Text: Max Carlgren • 2014-05-01
Båtexpert Max CarlgrenLivetOmbord
Scroll to Top