Tjuvar bogserade båt till Danmark – greps på bar gärning

Två danska båttjuvar härjade i Landskrona häromdagen. Men ett bra gränsöverskridande polisarbete satte stopp för deras framfart.

Tjuvar bogserade båt till Danmark – greps på bar gärning
Två danska båttjuvar kunde gripas efter att svensk polis och kustbevakning samarbetat bra med dansk polis. Foto: Polisen/Kustbevakningen/Thomas Hyrén

Danska båttjuvar försökte sig på en räd i en hamn i Landskrona. Men svensk polis och kustbevakning samarbetade smidigt med den danska polisen, som senare kunde gripa tjuvarna. Så här skriver polisen nordvästra Skåne på sin facebooksida.

ÖRESUND: DRAMA PÅ SUNDET MED TVÅ GRIPNA

Under lördagskvällen ser ögonvittnen hur en motorbåt stjäls i en hamn i Landskrona kommun. Med hjälp av två jetski så bogseras båten ut i Öresund medan en patrull ser vad som händer. Kustbevakningen kontaktas som snabbt skickar ut två fartyg i sundet medan de två misstänkta fortsätter över till den danska sidan.

Läs mer: 10 sätt att skydda sig mot båttjuvar

Där dumpas den stulna båten medan de två misstänkta tar sig i land. Men friheten blev mycket kort i grannlandet. Duon kunde gripas på torra land av våra danska kollegor som stod beredda efter att ha kontaktas av svensk polis.
Motorbåten kunde sedan transporteras till tacksam rättmätig ägare i Landskrona.

Två män, födda 1988 och 1991, är misstänkta för tillgrepp av motorbåt.

Vi kan konstatera ett utmärkt samarbete med våra kollegor inom Kustbevakningen och dansk polis.

Jag har stöldsäkrat min båt ordentligt inför säsongen.
Ja
32
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!